Netelroos Behandeling

Aangezien Netelroos vanzelf over gaat, hoeft u op zich deze huidaandoening niet te behandelen. Maar zoals een ieder die het eens gehad heeft weet, het kan heel erg jeuken en branderig aanvoelen. Dit is natuurlijk uitermate vervelend. Hier kun je bepaalde medicijnen voor gebruiken (zie kopje medicijnen).

Het gebruik van alcohol, aspirine, stress en hitte kunnen de uitslag nog erger maken, vermijd dit dus ook ten tijde van de aandoening. Ga ook niet lopen krabben, zodra je last hebt van de jeuk. Naast het gebruik van medicijnen, kun je ook gewoon een lauwe douche nemen om de jeuk te verminderen.

Medicijnen bij Netelroos

Medicijnen kunnen bij Netelroos slechts de symptomen als jeuk en branderigheid verminderen. Zo is zijn er koelende poeders, lotions en koelzalf om de jeuk te helpen verminderen.
Mocht dit helaas niet genoeg zijn, kun je altijd nog gebruik maken van tabletten zoals antihistaminica, waardoor de jeuk minder wordt. Hiervoor hoef je niet naar de huisarts en kan het zonder recept opgehaald of besteld worden.
Het is nu ook mogelijk om online medicijnen te bestellen tegen Netelroos. Onderstaande drie producten worden gebruikt om de symptomen van Netelroos te verlichten. Als je deze voor 21:00 besteld, op werkdagen, dan kun je de volgende dag al de symptomen bestrijden van Netelroos.

[ VSM Cardiflor Zalf ] – [ VSM Cardiflor Creme ] – [ Reactine Anti Allergie Tabletten ]

Wanneer naar de huisarts

Netelroos gaat normaliter vanzelf weer weg en zal voor weinig problemen zorgen. Echter als je flink hebt lopen krabben aan de plekken en deze plekken zijn ontstoken geraakt, ga dan even bij de huisarts langs, zodat deze je hierbij kan helpen.

Ook wanneer de uitslag zich verspreidt over het gehele lichaam en er delen opgezwollen raken zoals de lippen, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw huisarts voor een behandeling hiervan. Hetzelfde geldt voor het geeval dat de uitslag na een drie tal weken nog aanwezig is.

Reacties

 1. Door Corina op

  Ik ben eraf gekomen. Bij toeval ontdekt dat ik reageer op menthol. Aangezien ik 2x m’n tanden poets, had ik dus altijd galbulten. Mentholvrije tandpasta bestaat gelukkig.

  Beantwoorden

 2. Door op

  Ik heb netelroos over mijn hele lichaam en heel veel jeuk daar woord je gek van moest 14 dagen stoppen met de lipitor 40mg en kreeg desloratadine 5 mg neem ze al 4 dagen in maar nog geen resultaat help!!

  Beantwoorden

 3. Door jacinta op

  Hoi Ted,

  ik neem 10 mg desloratadine , merk: Sandoz, ‘s morgens 1 en ‘s avonds 1 tabletje.
  Kreeg laatst van de apotheek een ander merk, hielp niet, werd er erg ziek van.
  Hoop dat je snel iets vindt wat werkt!

  Beantwoorden

 4. Door Hans op

  Vandaag ben ik naar de huisarts geweest omdat ik over mijn hele lichaam last heb van netelroos.
  Hij heeft mij twee medicijnen voorgeschreven: tavegil, 2x daags in te nemen en prednosolon, 1xdaags. Resultaten zijn na een halve dag al duidelijk zichtbaar.
  Heb enkele jaren geleden ook een heftige aanval gehad en ook toen hielpen anti-histamine tabletten goed ( maar dan wel in een hoge dosering)

  Beantwoorden

 5. Door Tineke Tournier op

  Gedeelde smart is halve smart?
  Of soms dubbele smart al je beseft dat je niet de enige bent die, soms totaal onverwacht bezoek van ROOSJE NETEL krijgt,zoals ik haar ben gaan noemen de afgelopen jaren. Zij verschijnt meestal op momenten dat je er zeker niet op zit te wachten zoals rond en op de feestdagen wanneer je extra stressgevoelig bent. Natuurlijk heeft iedereen mij verteld dat je haar beter kan negeren.KOELZALF en zo nu en dan gewoon even afkoelen met water werkt inderdaad verlichtend. Ik heb bovendien ook MENTHOL POEDER geprobeerd, maar las nu dat je daar ook gevoelig voor kunt zijn!
  MEDICATIE o.a. HYDROXITINE heb ik ook geprobeerd, maar vaak waren den bijwerkingen gecompliceerder dan de netelroos zelf! Zolang als de jeuk op plekken zit waar je bij kunt kan je iets tegen doen, maar kans dat je gaat krabben is dan ook veel groter! De vraag of dat wat je eet of drinkt van invloed is op het ontstaan en het verergeren de netelroos heeft tot nu toe alleen nog maar tegenstrijdige antwoorden gegeven. Als je ooit door ROOSJE NETEL overvallen bent, wil je er liever niet meer aan denken hoelang zij de vorige keer is gebleven. Je wenst maar EEN ding, dat zij zo snel mogelijk weer vertrekt. ZEKER NIET verwennen met lekkere chocolade paaseitjes! Ik weet dat je moet proberen om op een creatieve manier met de dagelijkse problemen om te gaan en als het kan ook anderen te helpen bij het zoeken naar ev. Oorzaken en oplossingen.
  Sterke allemaal Tineke Tournier

  Beantwoorden

 6. Door lorain op

  Ik heb nu voor de 2e keer netelroos vorigjaar zomer idem dito.. ik heb daar leveroceterizine voor gekregen een standaard hooikoortspil.. wat enigzins de jeuk verlicht maar eer dat ik die kan nemen (je mag het niet zomaar innemen uit voorzorg) is de netelroos alweer in volle glorrie aanwezig.. het bestrijd helaas ook niet de oorzaak het neemt de jeuk wat weg wanneer het er zit (helaas komt het op andere plekke gewoon weer terug).. verder smeer ik koelzalf om ook de jeuk wat te verlichten.. mocht ik deze beide nier bij hebben wanneer ik de deur uitga heb ik dus een groot probleem.. heeft iemand tips wat ik nog zou kunnen doen?

  Beantwoorden

 7. Door Cillie op

  Ik heb vanaf mijn zestiende al chronische urticaria (ben nu 42).
  Het komt en gaat zonder regelmaat. Helaas komt het bij mij vooral opzetten bij grote warmte/kou verschillen…Fijn in een land als Nederland.

  Via de huisarts heb ik al jarenlang fexofenedine. Dit helpt mij uitstekend. Zodra ik het voel opkomen, neem ik het in en dat helpt. Cardiflor van VSM helpt ook uitstekend tegen de jeuk voor als ik te laat ben met mijn medicijnen.
  Ga naar je huisarts en overleg (bij chronische urticaria). Je komt vanzelf bij de juiste medicijnen die jou helpen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to top ▴