Netelroos Behandeling

Aangezien Netelroos vanzelf over gaat, hoeft u op zich deze huidaandoening niet te behandelen. Maar zoals een ieder die het eens gehad heeft weet, het kan heel erg jeuken en branderig aanvoelen. Dit is natuurlijk uitermate vervelend. Hier kun je bepaalde medicijnen voor gebruiken (zie kopje medicijnen).

Het gebruik van alcohol, aspirine, stress en hitte kunnen de uitslag nog erger maken, vermijd dit dus ook ten tijde van de aandoening. Ga ook niet lopen krabben, zodra je last hebt van de jeuk. Naast het gebruik van medicijnen, kun je ook gewoon een lauwe douche nemen om de jeuk te verminderen.

Medicijnen bij Netelroos

Medicijnen kunnen bij Netelroos slechts de symptomen als jeuk en branderigheid verminderen. Zo is zijn er koelende poeders, lotions en koelzalf om de jeuk te helpen verminderen.
Mocht dit helaas niet genoeg zijn, kun je altijd nog gebruik maken van tabletten zoals antihistaminica, waardoor de jeuk minder wordt. Hiervoor hoef je niet naar de huisarts en kan het zonder recept opgehaald of besteld worden.
Het is nu ook mogelijk om online medicijnen te bestellen tegen Netelroos. Onderstaande drie producten worden gebruikt om de symptomen van Netelroos te verlichten. Als je deze voor 21:00 besteld, op werkdagen, dan kun je de volgende dag al de symptomen bestrijden van Netelroos.

[ VSM Cardiflor Zalf ] – [ VSM Cardiflor Creme ] – [ Reactine Anti Allergie Tabletten ]

Wanneer naar de huisarts

Netelroos gaat normaliter vanzelf weer weg en zal voor weinig problemen zorgen. Echter als je flink hebt lopen krabben aan de plekken en deze plekken zijn ontstoken geraakt, ga dan even bij de huisarts langs, zodat deze je hierbij kan helpen.

Ook wanneer de uitslag zich verspreidt over het gehele lichaam en er delen opgezwollen raken zoals de lippen, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw huisarts voor een behandeling hiervan. Hetzelfde geldt voor het geeval dat de uitslag na een drie tal weken nog aanwezig is.

104 reacties

 • rachel vervloet zegt:

  Mijn dochter van 13 heeft twee jaar geleden planten uitgetrokken in een tuin (st Janskruid) en heeft sindsdien geweldig veel last van een hoog histaminegehalte in de huid. Ze is onder behandeling bij professor van Steensel in Maastricht en ook die heeft er moeite mee. Het jeukt zo erg dat ze er zelfs neigingen van krijgt zichzelf met de kop tegen de tafel te knallen.Jullie schrijven het gaat over maar na een heftige jeukaanval is mijn dochter uitgeput en valt in slaap. Zo mist ze een a twee dagen per week haar school. Ze zit op de brugklas havo en moet eigenlijk naar school. Ik hoop dat er morgen als we weer naar pr.van Steenszel gaan we een nieuwe methode vinden om het te laten stoppen. Onderschat dit gejeuk niet het kan je echt gek maken.

  • Joop zegt:

   Kan het toeval zijn dat het ontstaan van Netelroos gepaard is aan het tijdstip van werken met St.Janskruid? Een allergische reactie op zo’n plantje die na 2 jaar nog werkt zonder nieuw contact zou echt heel bijzonder zijn.

 • van acker francine zegt:

  heel goede resultaten zijn er deppen met appelazijn

 • karin zegt:

  bij mijn zwelt eendeel van mijn gezicht op en mijn lip wordt bijna 2keer zo groot maar heb geen zichtbaren bultjes maar het begind met een gevoel van verdooft gevolgt door jeuk en zweld binnen een minuut op zie er dan uit of ik een hamsterwang heb baal hier echt van krijg dan 2tabletten pretnizon om het weg te krijgen

 • emmy zegt:

  Al 7 jaar heb ik netelroos. heb allen een pilletje voor de jeuk ..Als ik ben gaan fietsen zit ik
  helemaal onder de bulten .tegenwoordig ook al in mijn gezicht .{levocetirizinitrine}

  Emmy

 • marijke zegt:

  Ik heb ook al een poosje last van Netelroos, dit is zwaar irritant. Ik heb het voornamelijk als ik gestresst ben of eieren heb gegeten. Als ik dan s’morgens wakker word heb ik de plekken op mn zij, benen, armen. Heel irritant, jeukend en brandend. Wat mij enige verlichting geeft is de ouderwetse Toco tholin, smeer dit op de plekken en het gaat koud aan voelen, maar trekt de brand en jeuk uit je huid

 • Marjolein zegt:

  Hallo,

  wat heel goed helpt is een lauw bad maken met een handvol haver(mout).

  Stilt de jeuk heel erg snel en neemt de dikke zwelling snel af.

  Groetjes Marjolein

 • joyce zegt:

  Tavegyl heeft mij geholpen indien ik niet weet waardoor ik netelroos heb gekregen
  Ik had opgezwollen lip in het gezicht op de buik rug benen opgezwollen enkels onder de voeten handpalm en op de handen,zeer extreem dus.
  Gebruik nu 2 dagen tavegyl geen last meer hoop dat het zo blijft….

 • Joyce zegt:

  Mijn echtgenoot heeft al een aantal weken, zeg gerust 2 maanden last van jeuk, rode vlekken op et lichaam en s’avobds vaak een dikke lip. Wij zijn er nog steeds niet achter hoe het ontstaat. De dermatoloog neemt bloed en speeksel af maar weet ook de oorzaak niet. Welke alternatieven behandelingeb zijn er tegen netelroos? Ik vid het erg sneu voor hem en we worden er langzamerhand zo moedeloos van.

 • wright michel zegt:

  ook ik heb reeds 4 maanden netelroos verkregen door antibiotica clavucd solutab ik moest van dermatoloog onmiddelijk stoppen met midiijnen tenemen ik heb het in mijn gezicht en armen wat kan daar nu toch tegen doen

 • Frouwkje zegt:

  Zit sinds 11 januari 2012 met netelroos ben al opgenomen geweest in het ziekenhuis, maar heb nu vooral s”avonds last op mijn benen en armen, daardoor slaap ik heel slecht.
  Slik 2x per dag tavegyl en heb cutivati creme en levomentholkoel zalf. Wie kan mij raad geven want ik zit er echt door heen.

 • olefs heidi zegt:

  ik zit met netelroos verveeld sinds de geboorte van mijn 2de kindje , int begin waren het kleine rode vlekjes waar ik niks achter zocht , maar naargelang de tijd vordert wordt het alsmaar erger , van fel rode vlekken over mijn hele lichaam , mijn ogen en lippen zwellen heel fel op en mijn adem neemt af ! ik ben teneinde raad , heb al zoveel testen ondergaan maar niets wijst uit van wat het kan zijn , nu mijn laatste medicatie dacht ik geholpen te zijn , maar niets is minder waar , gisteren opnieuw een serieuse aanval gehad , mijn heel leven draaid erom en mijn gezin lijdt eronder , want iets plannen of ergens naar toe gaan is uit de boze vermits het zo ineens opkomt !!
  wie kan me helpen of heeft , maakt hetzelfde mee als mij .
  mvg heidi

 • Onnie zegt:

  Hoi iedereen,

  Ik heb ook al een hele tijd last van rode bulten en vlekken en dat worden dan helemaal witte bulten.
  Het is zo vervelend geworden dat we naar de huisarts zijn gegaan en die zei dat ik netelroos heb daar moet ik nu van die kleine pilletjes voor nemen en die heten cetirizine het zijn echt hele kleintjes en makkelijk in te nemen maar nu zijn we wel benieuwd of het werkt want het is heel vervelend en ik wil er erg graag vanaf maar jullie denk ik ook ik wens iedereen veel succes en ik hoop da jullie er snel vanaf zijn

  X onnie

 • Elisabeth zegt:

  Ook ik hoor bijde groep die van tijd tot tijd overvallen worden door netelroos.
  Eerst gebruikte ik alleen maar pillen tegen hooikoorts en mits je die inneemt
  bij de eerste jeuk, helpen ze en ben je er zo weer af.
  Maar meestal ben ik daarmee te laat en dan pak ik een nat koud washandje en
  ga daarmee over de jeukende plaatsen en dat helpt gelijk.
  Ook in bed, waar ik het ook vaak heb, gewoon een washandje bij de hand houden
  en zo nodig over de jeukende plaatsen en het verzacht meer en sneller dan alle
  smeersels en zalfjes die ik ook al geprobeerd heb.

 • Yvon zegt:

  Hallo iedereen.
  Ik heb sinds vanmorgen voor het eerst netelroos. Uit jullie verhalen blijkt nu dat ik dit vaker kan verwachten.
  Klopt dit. Ik moest van mijn huisarts water met azijn op mijn bovenbeen doen.
  Ik hoop hier een reactie op te krijgen dat ik de pilletjes kan vragen aan mijn huisarts.

  Yvon

 • rachel vervloet zegt:

  Morgen weer naar ziekenhuis maastricht , Mijn dochter Lara heeft nog steeds jeuk.We weten dat ze met afdrogen of strakke kleren aantrekken uit moet kijken haar huid niet te stressen. Anders helemaal vol jeuk.Ze slaapt s’ochtends veel. dat maakt dat ze veel school mist. Heb gelukkig vaak met haar zelf kunnen oefenen en ze haalt gelukkig nog steeds redelijke cijfers op school.Het waren eerst (jaren) haar benen en rug die jeukten en nu de laatste week vallen benen en rug mee.Het lijkt of de jeuk zich nu in haar nek concentreert.Ze wordt er helemaal wild van.

 • sasja kieft zegt:

  Tabletten tegen hooikoorts werken prima tegen netelroos!!

 • Elly zegt:

  Heb sinds februari 2008 na stressvolle periode angio-oedeem met netelroos gekregen na slikken van medicijn tegen hoge bloeddruk: enalapril. Sindsdien geprobeerd homeopaat,bioresonantie,energiehealing.Resultaat:voedselallergie weggewerkt, klachten verminderden, maar nog niet weg en 10 kg lichter door dieeten en voedingssupplementen.Daarna na 9 maanden terecht kunnen bij allergoloog,medicijn Xyzal, hielp niet echt.Krijg hydrochloorthiazyde 25 mg tegen hoge bloeddruk.Kreeg allopecia(haaruitval), oorzaak ook onbekend. Door smeren met cortisonezalf meteen meer netelroos, gestopt met zalf. Na half jaar gestopt met Xyzal omdat het niet hielp.Andere allergoloog(augustus 2009): bloedonderzoeken:ik maak teveel mestcellen aan.Uiteindelijk lijkt het een drukallergie met als oorzaak stress of auto-immuunziekte. Weer 1-2 Xyzal en 2x daags Ranitidine 150 mg.Veel minder klachten en 10 kg er weer aan. Allergietesten wijzen niet op oorzaak. Na 1 jaar Ranitidine afgebouwd, nog steeds af en toe klachten.Xyzal heet nu levocetrizine. Ondertussen sleutelbeen gebroken(dec 2009) geopereerd en 1 jaar later weer om de schroeven eruit te halen, geen verergering klachten.Daarna levocetrizine afgebouwd van 2 per dag naar 1x per 2 dagen, ging erg goed, nog steeds wel lichte klachten van netelroos en zwellingen.(april 2012) Bloeddruk is goed, minder stress, stoppen met hydrochloorthiazyde. Allergoloog krijgt de galbulten niet weg.Na drukte,zonnig,heet Pinksterweekend met veel eiergerechten een uitbarsting van netelroos met veel jeuk,had ik eerder niet. Kan ik weer opnieuw beginnen?

 • Els zegt:

  Ik heb al enkele jaren last van netelroos/urticaria. Een grote zoektocht naar wat de oorzaak kon zijn… Eerst kreeg ik het op mijn gewrichten, later ook op mijn benen en voeten en tegenwoordig ook in mijn gezicht, mijn handen zwellen op, …
  En nu, vier jaar later, weet ik eindelijk waar de oorzaak ligt bij mij.
  Na talrijke onderzoeken bij dermatologen, professoren en vele testen als priktesten, plakproeven, bloedonderzoeken hoop je dan toch meer te weten.
  Netelroos kan vele oorzaken hebben: het kan een gevolg zijn van allergie aan bvb voedsel, warmte(zon), koude, latex, medicijnen, …
  Bij mij werd eerst gedacht aan een voedselallergie maar blijkt nu dat het gaat om netelroos ten gevolge van een koude-allergie.
  Een koud drankje, een appel uit de ijskast, op een terrasje zitten terwijl de avond valt of de wind opkomt, het is allemaal teveel. Zelfs een aanraking van iemand die koud heeft of een ruimte in huis waar de verwarming niet of weinig aanstaat doet mijn allergie al opkomen. Naar de Colruyt.. zeer vervelend: ik kan niet zonder allergie die grote koelruimte uitkomen. Ik ga graag op ski-reis.. een ware hel is het voor mijn lichaam.
  Ik heb door de jaren al veel medicijnen geslikt.
  Xyzal hielp weinig bij mij.
  Cetirizine: goed medicijn maar je wordt er echt moe van
  Rupatall, Estivan, …
  Nu heb ik van een professor in allergie een medicijn gekregen waar ik toch wel heel tevreden over ben. AERUS.
  Als je dit medicijn een tijdje doorneemt kan het zijn dat je allergie uitblijft en je verlost bent van de reactie. Dit heb ik nog niet uitgetest omdat ik wil vermijden dat ik elke dag een medicijn moet slikken. Ik ben immers al 4 jaar op die manier bezig!
  Een goeie tip van de prof: slik geen medicijn als je reactie al zichtbaar is, dit helpt niets meer. Je hebt er alleen baat bij als je vooraf je pilletje inneemt.
  Soms vergeet ik het es en het enige dat me dan kan helpen is een goede warme douche waar ik lang genoeg blijf onderstaan.

  Veel goeie moed aan iedereen.
  Ik troost mij soms met de gedachte dat er ergere gezondheidsproblemen zijn.
  Toch is het onbeschrijflijk pijnlijk/vervelend wanneer netelroos ineens opkomt wanneer je op een evenement of bvb op je werk bent.. ik zou werkelijk naar huis vluchten.

 • loes zegt:

  mijn man had netelroos net als bij anderen maar ik lees niks over dikke lippen en een stuk tong mijn man beschreef het alsof hij naar de tandarts was geweest en een verdoving had gehad wij zijn naar de huisartsen post geweest en heb hij een kuurtje gehad en prednison voor 3 dagen maar na 1 dag werd het al veel minder

 • Lianne zegt:

  Jammer dat er geen data bij de berichten staan, ik had gehoopt om in contact te komen met mensen die net zoals ik nu (23 juli 2012) ook lijden aan chronische netelroos netelroos.
  Ik heb dit sinds april 2011, werd er zomaar wakker mee en sindsdien is het niet meer weggegaan. Ik heb elke dag rode bultjes en jeuk. De ene dag iets minder, de andere dag ineens weer veel erger. Ik heb al veel antihistaminemedicijnen geprobeerd: Telfast (fexofenadine) i.c.m. Ranitidine; Tavegil (clemastine); Zyrtec (cetirizine); Aerius (desloratidine), Xyzal (loratadine), Semprex (acrivastine) en Hydroxyzine.

  Ik slik op dit moment 4 capsules Semprex per dag en 25 mg Hydroxyzine voor de nacht en als hoofdmedicijn Neoral (ciclosporine). dit medicijn onderdrukt het afweersysteem en remt ontstekingen. Is een vrij zwaar medicijn en wordt niet als eerste keus gegeven. Bij mij werkt alleen antihistamine niet voldoende en ik heb dan ook eerst 9 maanden antihistamine met Celestone (betamethason) geslikt. Celestone is een prednisonachtige. Ik slikte maar 0,5 mg per dag, maar het gaf net iets meer verlichting. Echter ging ik in april 2012 trouwen (wat al was gepland voordat ik in april 2011 netelroos kreeg!) en wilde ik héél graag dat ik die dag enigszins zonder netelrooszorgen door kon komen.

  Mijn dermatoloog begreep dit en schreef Neoral voor. Ik slik dit nu nog steeds (tijdens mijn trouwdag heeft het redelijk geholpen, pas ‘s avonds tegen 20 uur kreeg ik mijn eerste netels en wat lichte jeuk). Ik slik 200 mg Neoral per dag, ‘s ochtends 100 mg en ‘s avonds 100 mg. Elke 6 weken wordt mijn bloed gecontroleerd op afwijkingen omdat de Neoral vervelende bijwerkingen kent. Ook mijn bloeddruk wordt elke 4 weken gecheckt. Dit is nu sinds half februari 2012 en ik heb gelukig nog geen enkel probleem met bloed of bloeddruk gehad. Ik heb nog steeds dagelijks wat netelroos, de ene dag meer dan de andere dag en tijdens vakantie (geen werk!) gaat het sowieso beter dan wanneer ik gewoon 34 uur per week werk en het huishouden etc. doe. De druk op kantoor, noem het maar STRESS, is dus een grote trigger voor mij; ik denk dat stress voor de meeste mensen met netelroos wel als trigger geldt.

  Te strakke kleding en stoffen die niet van katoen zijn, draag ik niet meer, want die geven ook meer netelroos, ik douche met lauwwarm water – te warm kan netelroos veroorzaken, en lekker diep en warm onder de wol kruipen zit er niet meer in, tenzij ik de volgende ochtend met dikke netelroos wil wakker worden. Ik slaap onder katoenen lakens en als het een keer iets te koud is, dan pak ik er 1 laken bij. Ik slaap ook niet meer op mijn wangen, want dan heb ik de volgende dag geheid dikke rode bulten in mijn gezicht. Rugslapen heb ik mezelf dus noodgedwongen aangeleerd…

  Acupunctuur, NAET, NEI, homeopathie en bioresonantie heb ik ook al geprobeerd. Niets hielp. Ik bezoek nu wel nog een natuurgeneeskundige die ook bioresonantie doet. Zij adviseert mij ook over voedingssupplementen en bewust eten. Dit voelt nog wel fijn. Verder heb ik mijn 2 amalgaamvullingen laten verwijderen en heb ik een cursus mindfulness gedaan om de stress aan te pakken. Tot nu toe geen verbetering, behalve dan dat je overal wel weer wat van leert uiteraard.

  Omdat mijn man en ik graag kinderen willen (ik ben inmiddels 33…) wil ik echt dólgraag van de netelroos af, in zoverre dat ik niet meer die enorme lading medicijnen hoef te slikken zonder gek te worden – medicijnen en zwangerschap vind ik namelijk niet zo’n fijne combinatie. Ik heb al een gynaecoloog bezicht voor informatie over mijn medicijnen en een zwangerschap en dit was op zich wel positief. Het zou volgend de gynaecoloog geen extra risico’s met zich meebrengen, maar toch ben ik er niet gerust op. heeft iemand hier ervaring mee misschien?

  Ik heb overigens niet de illusie dat het ooit nog helemaal over zal gaan, maar ik hoop echt dat ik van de medicijnen af kan komen. Men zegt dat netelroos echt over kan gaan, maar ik weet ‘t niet hoor. Mijn vertrouwen is ver te zoeken in dit geval. Over het algemeen bezoeken mensen die netelroos hebben gehád, geen forums meer hierover, dus hierover lees je weinig tot niets helaas. Wat zou het fijn zijn als je ook positieve berichten kon lezen!

  Ik wens iedereen heel veel sterkte en ik zal dit forum blijven bezoeken, want wie weet kunnen we elkaar wel helpen!!

 • hufkens Brigitte zegt:

  Hallo iedereen ik wou alleen maar zeggen het gaat weg .Ik heb het 5 jaar geleden ook gehad maar het is nu terug 16 augustus 2012 .Ik heb er nu al een paar dagen en weet niet waar ik het heb opgeraapt!!mijn handen jeuken mijn voeten het is om gek van te worden dus zullen we ma naar de dokter terug gaan en me Telfast laten voorschrijven ik heb deze een paar jaar moeten nemen tot op een dag ben ik gestopt en had geen netelsroos meer ma nu helaas weer terug dus het gaat weg ma komt ook terug .Ik hoop dat voor iedereen dat ze heel snel vanaf geraken en niet opgeven !!!

 • marja van wijk zegt:

  ja ik heb er ook last van heb heb koelzalf en nog een zalf maar dat helpt niet
  ik word er gek van maar nou las ik dat er pilletjes zijn tegen hooikoorts
  helpen die echt ik zit onder de bullten je kan er niet van af blijven
  hoop er gauw van af te komen ik word er echt gek van help

 • sanspeur annie zegt:

  Hallo iedereen,ik heb sinds februari 2012 last van netelroos,jeuk branderig gevoel,branderige ogen tong en keel,al verschillige medicaties gehad niets helpt om gek van te worden!
  ik wens iedereen veel sterkte,en hoop dat ze vlug een goeie remedie vinden.

 • Debby zegt:

  Onze zoon van 8 zit ook weer helemaal onder de bulten.
  Een aantal jaren terug advies van een allergoloog om met hormoonzalf te smeren tot het helemaal weg was. Dat betekende dus 3 weken smeren, maar het was helemaal weg. Sinds vorig jaar zomer, na veel in zwembad gezwommen te hebben, is het weer helemaal terug. Ook heeft hij soms opgezet oogwit!
  Ons gezin heeft al heel veel baat gehad bij een Chinese dokter, ga maar eens bellen.
  Hou jullie op de hoogte!

 • kim zegt:

  ik heb sinds mijn 14de netelroos. gekregen door een pincilinne kuur.ik ben nu inmiddels 27 en heb sinds mijn zwangerschap geen last meer gehad. tot vorige week. ik ben in een week tijd mijn baan verloren en mijn auto kapot. diezelfde week had ik een nieuwe baan. nou door die stress heb ik mijn netelroos terug dubbel en dik en veel erger. ik word er gek van maar ja die tips over niet krabben daar kan ik niks mee want dat is een natuurlijke reactie. mijn hele lichaam zit onder waaronder mijn tong en lip. waar ik me een beetje mee kan helpen is mentholgel 2% maar je kunt je er niet helemaal mee in smeren want dan heb je het echt koud. ik hoop dat ze ooit iets vinden. je kunt beter pijn hebben dan jeuk is mijn mening.
  veel sterkte iedereen.

 • Alet zegt:

  Heb zelf netelroos gekregen tijdens m’n examens , kreeg kalmeringstabletjes ,die hielpen mij heel goed
  .

 • Thessa zegt:

  Hoi allen, fijn dat er mensen zijn die snappen hoe het voelt om dit te hebben. Zal jullie niet belasten waar en hoevaak ik het heb gehad. Zowaar!!! 6 jaar lang niet gehad – En nu weer back in galbulten town. Heb ze achter elkaar aan. Is de ene klaar komt de andere. Om gek van te worden. Als ik heel ver terug kijk heb ik steeds meer het vermoeden dat het komt door een montoux prik (om te kijken of je tbc hebt) die ik in het kader voor mijn stage op een asielzoekerscentrum moest hebben om te kijken of ik het had/en daarmee dus de mensen mogelijk zou kunnen besmetten. Jaren last gehad. Totdat ik in verwachting was. Heel vreemd maar had nergens mee last van. Nadat zoon 3 jaar was – weer inverwachting en nog steeds nergens last van. Totdat onze dochter dus 3 jaar werd, prompt een paar weken later……. Misschien dat alle zwangerschapshormonen nu echt uit het lichaam zijn? Voor de zwangerschappen heb ik nooit gevoeld dat de huisarts mij serieus nam ofzo – ook niet met ideeen kwam voor wat hielp (ben niet echt gecharmeerd om mijn leven lang ‘echte’ medicijnen’ te gebruiken. Bedankt voor jullie tips – ga ze stuk voor stuk bij langs. Als dat niet werkt ga ik de volgende opties proberen; osteopaat – magnetiseur – homeopaat. Want alhoewel ik blij ben dat het geen ernstige of ongeneeslijke ziekte is kan ik er wel gek van worden.
  Succes allemaal -

 • christa bourgeois zegt:

  christa,

  sinds 6december 2012,kreeg ik onverwachts 2dikke rode vlekken op mijn billen,na 5min stond mijn hele lichaam vol,ik kon het niet houden van de jeuk en branderig gevoel,mijn grootste schrik was die plekken aan mijn oren,dacht nu gaat mijn gezicht ook vol staan!!!
  om 22u30 naar dokter van wacht geweest,resultaat “netelroos”,direct een cortisone spuit gekregen en pilletjes”levocetirine”,na een uur was de jeuk weg en de plekken bij inname van de pilletjes en inspuiting
  de schrik zit er nu wel in,gaat dit voor heel mijn leven zijn

 • Antje zegt:

  Ik heb sinds maart 2012 netelroos, na 46 jaar leven zonder allergie. Eerst om de paar dagen, dan een paar weken niet. Nu minstens om de 2 dagen. Vaak met bultjes, maar vooral zwellen de slijmvliezen in mijn slokdarm op, wat heel erg pijnlijk is. Terwijl ik de jeuk met wat poeder nog aankan (soms beter dan anders) dwingt mij de pijn in mijn slokdarm (alsof er een stok inzit) toch om een pilletje te slikken (Reactine).

  Ik heb iedere keer pas na ca. 15 uur of veel later last ervan.
  een idee waar het aan ligt. Ik lees wel huiverend dat jullie er soms al jaren last van hebben.
  Sterkte iedereen!

 • Ellen zegt:

  18-12-2012
  Beste lotgenoten.

  Sinds een week of 10 zit ik ook weer onder de netelroos.De vorige keer dat ik dat had is 18 jaar geleden.Er is toen zoveel onderzoek gedaan waaruit bleek dat ik een vasculitus had,via biopten uit een bult op mijn been kwamen ze er toen achter.Ze konden alleen helaas niets voor mij betekenen.Niets hielp, geen enkel medicijn, ook prednisolon niet of dubbele antibioticakuren allemaal zinloos.Uiteindelijk werd ik een periode elke dag geinjecteerd met een antihistamine wat enigzins hielp, met name omdat ik dan heel slaperig werd.Uiiteindelijk zei de dermatoloog dat hij niets voor me kon betekenen en dat ik er maar mee moest leren leven.In die tijd had ik nog kleine kinderen en dat was natuurlijk geen optie.Vrienden van mij wezen me op een homeopaat waarin ze veel vertrouwen hadden.Omdat ik geen andere weg kon bedenken heb ik dit uiteindelijk gedaan.Op dat moment was ik helemaal op,zo erg dat het voor mij allemaal niet meer hoefde.Ik wilde net zo goed dood omdat dat geen leven meer was voor mij.Als ik een slok water nam kreeg ik al bulten,om gek van te worden mijn lichaam verdroeg niks meer.Het viel de homeopaat op dat ik heel veel zuchtte, en hij vroeg naar mijn eetgewoonte en dromen.Nou daar kwam ik niet voor dacht ik toen.Hij gaf me wat pilletjes mee voor onder mijn tong en vertelde me dat ik zuivere vitamine C moest gaan gebruiken en Pycnogenol ( antioxydant: bestaat uit druivenpitten en pijnboomschors) binnen een paar dagen ging het steeds beter met me en na een maand kon ik gaan stoppen met al de antihistamine.Het was een wonder voor mij en de dermatoloog in het ziekenhuis zei dat het onmogelijk was.
  Nu achtien jaar later is het weer terug.hoe is het toch mogelijk.Het begon rustig maar inmiddels zit ik weer helemaal onder,dagelijks.Ook heb ik oedeem bij mijn enkels als ik mijn schoenen aan heb gehad of bij mijn knieen als ik daar op heb gezeten.Ook boven op mijn hoofd en soms in mijn gezicht.Onder mijn bh-bandje of op mijn buik waar mijn broek zit.Soms kan ik helemaal geen kleding verdragen.Wat een beetje scheelt is me houden aan een histaminebeperkend dieet,terwijl ik nergens allergisch voor ben.Op dit moment kan mijn lichaam het gewoon niet verdragen.Ook ben ik natuurlijk weer naar de homeopaat gegaan en heb hem gevraagd wat hij me toen heeft gegeven.Helaas heeft hij die gegevens niet meer,dus nu zijn we aan het experimenteren.

 • Jo zegt:

  Heb hier ergens nogal gereageerd maar bij mij is het ook terug van dat.
  Nu momenteel 23/12/2012 03.36 snachts wakker geworden van de netelroos wakker geworden van de stekende jeuk on der de huid !
  Wat gedaan? naar buiten gegaan ( 5graden) effe afgekoeld voetjes op de ijskoude marmeren borduur en rustig gebleven.
  Nu achter de computer en even gedaan.
  Verwarming overal afgezet,raampjes opengezet en hopen op het beste.
  Ik hebt het sinds 1999 ongeveer.
  Ik reed met de fiets van school terug redelijk zwetend en moe, en opeens jeuk jeuk niet normaal.
  Ik had/heb het vooral in de winter.
  Feestdagen zoals nu ,zijn ondraagelijk voor mij.
  Overal lekker warm binnen verwarming volle bak , IK HAAT DAT
  Momenten met stress in een restaurant vlak aan de openhaard NOOIT doen !
  Ik ga meestal VER weg van de verwarming zitten ook al heb ik het koud.
  Liever koud dan te warm en een aanval te krijgen.

  Wat doe ik als ik het in een restaurant krijg?
  HEEL hard op mijn tanden bijten en snel naar het toilet en mijn borst en rug met de hand nat maken.

  helpt dit? Heel even tot een volgens stress moment

  Neem ik medicijnen?
  Nee ben er al 13 jaar mee aan het leven en heb vanalles geprobeerd en NIKS helpt.
  Maar nu ben ik het niet moe maar KOTS moe.

  wie kan mij aub helpen voor een goed medicijn of toch 1tje dat het verminderd.
  Ik heb het steeds in de wnter vanaf oktober tot mei/juni.
  In de zomer geen problemen mee.

  Zyrtec heb ik heel veel ge nomen, nog medicijnen waar ik de namen van kwijt ben, 10 tallen dokters en dermatologen en blablabla
  Heeft mij dit geholpen?
  Zeker niet.

  Wat helpt mij?
  Er mee leren leven, positief erover denken en steeds de koude plekjes opzoeken.
  Ook al vriest het buiten -10 urticaria komt lekker kijken hoor.
  Vooral als ik mij dan lekker warm aankleed.
  Weet je dat ik gewoon die week dit jaar dat het aan ht vriezen was en ik aan het werk was.
  Soms enkele uren met bloot bovenlijf buiten stond? !!
  Echt waar vriezen of niet het komt.

  Mijn symptomen zijn vooral droge huid (insmeren helpt niet) aders die naar boven komen, speeksel dat “warmer” en meer word , rode plekken maar geen plakkaten, gewooon rode huid (vroeger bubbels nu niet meer) , en plassen (precies of er moet een afvalstof via mijn pipi naar buiten)

  Wie kan mij helpen of wie wil erover praten?

  Met mijn vriendin kan ik er niet echt over spreken zij begrijpt dit niet zo goed.
  Iedereen die ik ken en zeg ja ik heb serieuze jeuk,die snappen dit niet, ik zeg je hebt jeuk en je hebt jeuk en ik heb de ergste vorm van jeuk.
  Ik val nog liever in een heel bos van netels dat na enkele uren weg is dan 1 aanval van urticaria DAGELIJKS te krijgen, en pas op ik denk dat ik een aanval of 4-5 per dag krijg maanden aan een stuk.
  DUs ik weet waarover ik spreek.

  ZOals ik zei mensen die mij persoonlijk willen spreken mail mij gerust naar info@jvboringen.be

  ik hoop eindelijk eens op een reactie van iemand.

  dank u :(

 • Yvette zegt:

  Na een Antibioticakuur te hebben geslikt van een week lang (Amoxicilline capsules Mylan) kreeg ik de dag nadat mijn kuur was afgelopen over mijn hele bovenlijf rode bultjes/vlekken. Ben nagegaan wat ik de avond ervoor had gegeten en gedaan. Ik had s’avonds alcohol gehad met pasta en erg warm geslapen. Vanmorgen zag ik het gewoon verspreiden. Heb meteen een lauwe douche genomen en de frisse buitenlucht opgezocht dit helpt enorm, ben daarna meteen Reactine gaan halen (Hooikoorts en Netelroos pilletjes)
  Na een uur voel je je huid rustiger worden. Maar nu zijn we 3 uur verder en het gevoel van iiritatie wordt weer actief. Iemand hetzelfde meegemaakt hoe ik het rustiger kan maken? Of dat het weg gaat dat zou helemaal top zijn. Groetjes Yvette

 • Isa zegt:

  Jaren last van netelroos gehad, als tiener. Vervolgens jaren niet. Nu lig ik er weer wakker van, wat een jeuk!

 • mientje zegt:

  Netelroos is soms niet om uit te houden, je word gek, ja knetter gek van mijn hellen lijf zat er onder buten zo groot als paas eitjes bijna 2 jaar aan de pretniezon en paar manden niks en nu begint het weer. Ik denk dat netelroos bij mij van stress komt. Was 57 jaar toen het begon ben nu bijna 60 maar ook je gewrichten doen pijn, zelfs diep in je oren jeukt het en je huid droogt uit het lijk wel schuurpapier. Ik hoop dat ik ooit van netelroos af kom, geen zalf helpt en ook geen olie! gr iedereen sterkte

 • Sandra zegt:

  Medicijn tegen netelroos:
  * tegen jeuk –> mentholpoeder (blauwe busje bij de apotheek)
  * medicijn –> bij de Lidl –> cetrizine (groene doosjes) = 7 tabletjes voor € 0,90 en helpt ECHT !!!

 • hufkens Brigitte zegt:

  Brigitte 5 maart 2013 Hallo voor de 2 maal Nu gaat ik heb hier alles eens gelezen en er zijn erbij die het koud moeten hebben nu ik kan je zeggen koud is wel niet voor mij weggelegd want de laatste 2 maanden durfde ik bij wijze van spreken niet buiten komen dat deed echt pijn die koude en kon niks verdragen …maar de meeste dingen die ik lees zijn toch hetzelfde voor iedereen …en inderdaad STRESS is de hoofdoorzaak en ik weet zelf het is niet gemakkelijk om te zeggen ik heb geen stress maar iedereen heeft stress dus probeer het maar en dat lukt en kunnen zeggen ik doe niks vandaag het helpt echt nu ik zeg nogmaals het is niet zo evident maar het is zo ..en tja ..medicatie helpt gelijk ik nu telfast neem het is niet goedkoop maar het helpt …ik heb ook een kuur gedaan van Medrol ..maar je voelt je daar goed en het gaat weg …maar je krijgt daar maar 1 dosis van omdat dat alles wegpakt al je pijn je hebt niks meer dus …ik vind het wel fijn dat er toch veel mensen zijn die dit hebben en weten wat pijn en JEUK is want andere mensen begrijpen dit niet en het is spijtig …iedereen nog veel succes grtjes

 • navos zegt:

  hey hallo heb dus weer eens mooie rooie bultjes, netelroos?….
  heel veel mensen zeiden..
  joh dat zijn juigd puistjes..
  ze kunnen me wat..
  op school had ik er last van..
  toen werk lekker buiten en tataa lekker rustig werkend zonder stress en lekker fris.
  en nu werk ik binnen sinds dit jaar.
  en lekker nieuw dus stressend….
  en lekker warm weer..
  dus alles same..
  nu fexo fenadine na 1.30 min werkt nog niet echt.
  werd er vandaag wakker mee.
  leuk mensen
  had vroeger mn slaapkamer koud en mn huis vaak niet warmer dan 20c
  en nu dus warmer.
  dat is dus ook een boosdoener..
  erg jammer
  maar we zullen zien wat there will happen!

  voor netelroos is dit belangrijk:
  fris houden
  fexo slikken
  niet stressen
  sporten in fris heid.
  niet te warm kleden…
  zoals ik al dus wel deed en direct werkt t tegen
  grrrrrrr.

  groet n v

 • marian heunbern zegt:

  hallo lieve mensen,heb sinds kort ook last van netelroos.
  dit komt waarschijnlijk ook door bepaalde medicijnen,zoals pravastatinenatrium.
  wat goed doet is een lauw bad,verzacht het branderige gevoel.
  SUCCES!!!!
  marian.

 • Lianne zegt:

  In juli 2012 heb ik ook al een bericht geplaatst. Ik wilde nu even aangeven dat er bij mij helaas nog geen verandering heeft plaatsgevonden. We zijn vandaag 29 maart 2013, bijna 2 jaar netelroos.
  Liefst had ik een bericht geplaatst waarin ik kon aangeven dat het over was, dan had ik jullie een beetje hoop kunnen geven, maar helaas. Nog steeds heb ik elke dag netelroos. Op binnenkant onderarmen, onder borsten/bovenste buikgedeelte en in handpalmen. Daar komt het nu het meeste voor. In de loop der tijd heb ik overal wel bulten en vlekken gehad, van top tot teen, maar nu dus voornamelijk op de gebieden die ik net noemde. Ik ga om de 4 tot 6 weken voor controle bij mijn dermatoloog. Voornamelijk vanwege de Neoral die ik slik (naast de Semprex en hydroxizine). Hierdoor moeten mijn bloed en bloeddruk regelmatig gecontroleerd worden. Tot op heden zijn de uitslagen steeds prima in orde. Ik mag de Neoral (2×100 mg per dag) dan ook door blijven slikken. Dit medicijn is heftig, maar het werkt wel het beste van wat ik allemaal heb gehad (Xyzal, Telfast+Ranitidine, Tavegil, Zyrtec, Celestone; betamethason/dexamethason, stootkuur prednison…) Bijwerkingen zijn te overzien: mijn lichaamshaargroei is toegenomen, maar gelukkig ben ik blond(!) en ik ben wat dikker geworden.
  Ik zou het medicijn aan de ene kant wel aanraden, maar een ander stemmetje in mij zegt: als je er eenmaal aan begint, wil je niet meer stoppen omdat het zo’n verademing is om een tijd minder zwaar last te hebben van de netelroos. Er komt een moment dat je MOET stoppen, omdat het uiteindelijk wel een zwaar medicijn is en je risico loopt op lever-/nierschade (vandaar de regelmatige bloedcontrole). Ik loop wel naar dat moment toe ben ik bang (slik het nu al 1 jaar) en ik moet echt bekennen dat ik er enorm tegenop zie. Mijn netelroos is namelijk ondanks deze medicijnen elke dag aanwezig, maar dan minder heftig – dus beter leefbaar, dus ik weet dat de netelroos nog gewoon aanwezig is.
  Hoe dan ook, geen echt goed nieuws van mijn kant: 2 jaar lang continu netelroos, maar ik wilde toch even een update geven. Zou het fijn vinden als meerderen dit zouden doen. Zo kunnen we elkaar misschien een beetje steunen. Erkenning is soms zo ver te zoeken – veel mensen hebben geen idee wat netelroos is en kunnen zich dan ook niet voorstellen wat een zware belasting het is…

 • Carlinde zegt:

  Ik heb ook netelroos en bij mij helpt het om even naar buiten te gaan. De buitenlucht werkt heel erg goed.

 • diana zegt:

  Hallo.vandaag 3april 2013.ben ik weer opgestaan met netelroos.de ene kant onder mijn oog,en mijn lippen waren opgezet.de jeuk is soms vreselijk ondraaglijk.ik gebruik allen maar niembadzeep.maar na verloop van tijd vraag je,je zelf af waar de bulten zijn.me onderarmen,handpalmen,me rug,onder de b.h straps.na ongeveer 5 jaar weer last van.ik gebruikte xyzal,dat heeft toch geholpen.bij,t opzwellen van mijn lippen voel ik,t wel aankomen.m,n lippen beginnen te prikken,en dan is,t raak.strakke kleding is echt niet aanteraden.vroeger dacht ik dat de enige was,met dit probleem.groetjes.

 • Lynn zegt:

  Hoi allemaal , pff wat is het fijn om te lezen dat je niet de enigste bent die gek wordt van de jeuk ! Ik heb sinds een paar maanden psoriasis en sinds 2 weken ook last van netelroos .
  Gisteren bij me dermateloog geweest en gevraagd wat ik er tegen kon doen antwoord ” gewoon afwachten ” uh gewoon afwachten hallo ik wordt hier gek van slaap niet , en heb 2 jonge jongens en alleenstaand sinds 2 jaar dus aardig wat stress vandaar ook de psoriasis ook veroorzaakt door stress ! Thnxs allemaal voor de tips aangezien het nu 04:05 in de nacht is en ik dus echt gek wordt van de jeuk ! Ga maar eens proberen of kou werkt dus even buiten staan of anders misschien die warme douche !
  Ik ben niet zo van de medicijnen moet er nu al 2 slikken en 3 zalven voor me psoriasis dus dat vind ik wel genoeg ! Hoop dat iets gaat werken want dit is echt om gek van te worden , sterkte allemaal en heb ik de oplossing voor mij laat ik het weten misschien dat een ander er dan ook wat aan heeft net als ik nu ( hopelijk )

  Groetjes

 • lissie zegt:

  ik heb het al 9 jaar netelroos, met aanvallen dan.. ik krab altijd gewoon, want de jeuk is dan niet te harden en dan ben ik er alweer na een uur ongeveer vanaf… maar krabben is eigenlijk niet goed, maar toch is de jeuk die ik dan plotseling krijg gewoon niet te doen.. als ik niet krab, word ik pscygisch gestoord denk ik.. xD maar opzich heb ik er prima mee te leven:) het komt en het gaat..

 • dieneke zegt:

  Ik kreeg mijn eerste aanval tijdens een vakantie in Z.Afrika rond 20 januari. Terug in Nederland is het erger geworden.De huisarts gaf mij gelijk ceterizine die ik ook wel eens gebruikte tegen mijn huismijdallergie.Die is echter al heel lang erg rustig. Tocvh wuil ik die ceterizine het iefst niet gebruuiken omdat ik er slaperig en duf van ga worden. Ben nu naar een Natuurgeneeskundige gegaan. Doordat ik veel last heb van maagzuur en daarvoor ook Omeprazol slik is zij van mening dat ik een overbelaste gal heb. Wij gaan na aan de slag met wat kruidendruppels die ik langzaam moet opvoeren. Elke dag een Kelp tablet en van het merk Nemaplex nr.261 Cheliodium 3 maal daags 5 tot 10 druppels en nr.144 ook 3 maal daags 5 tot 10 druppels. Ik moet veel witlof en andyvie dus bittere reodukten.Laat koffie.chocola zoete kaasproductens siinaasappels en alcohol zo veel mogelijk laten staan.Ik ben hier nu 5 dagen mee bezig, weg is het nog niet, zo snel gaat dat niet.Ik heb goede hoop dat het beter gaat worden.Ik kan geen warme strakke kleding dragen en ook als er wrijving ontstaat door mijn kledig als ik aan het werk ben of veeel beweeg. Het zit ook altijd aan beide kanten van mijn lichaam. Volgens de natuurgeneeskundige heeft dat te maken met de meridianen die daar lopen.Ze pakt dus mijn spijsveretering aan. Hoop dat ze op het goede spoor zit met mij.Misschien herkent een van jullie mijn probleem e n zou je dit ook eens kunnen overwegen.Veel sterkte

 • henny zegt:

  beste rachel vervloet als ik julie was zou ik ff gewoon keuken / huis azijn op keuken papier of papieren zakdoekje ff over de plekjes heen gaan en dan trekt het weg na een uurtje wel ff der bij zeggen het kan bijten net als je brandnetel blaasjes hebt daar lijkt het ook op ik gebruik het ook ik ben algie voor kartonne dozen zit een stof in lijm of verwerking van dozen war ik niet tegen kan ff azijn en hopla weg gaan ze weer

 • Agnis zegt:

  Hallo mensen,
  Helaas werd ik ook getroffen na een veel stress en veel medicatie pijn stillers o.a voor de veel pijn die ik helaas nog steeds lijd gewoon spontaan in mijn slaap ik werd er wakker van kouden compressen alles geprobeerd niks hielp bij neteleroos

  Heb wel veel reinigings kuren gedaan detox om de 3 maanden en toen ging het voor een groot deel een heel stuk beter

  veel water drinken geen cirtus fruit eten en heb een hele poos aerius gebruikt dat gaat beter is ook en poos met lange posen weg gebleven ,maar merk dat het mooie weer er weer aan komt en het is zo ver weer dat ik er weer meer last van krijg erg vervellend ik voel het zelfs kriebelen aan de binnen kan van mijn lichaam mijn buik veel dieper het wefsel in erg raar ik hoop dat er iemand mailt die ons allemaal kan helpen mensen die het niet hebben snappen het niet die zien alleen die bulten en denken valt wel mee maar goed onder tussen zitten we er wel mee dus aerius en Detox kuren zeker regelmatig doen veel water drinken het duurt wel een poosje voor dat de aerius pillentjes erken zijn kleine blauwe pillentjes verkrijgbaar bij je dokter tevens ook goed tegen hooi koorts of andere allergieën en voor en bij holtens die steeds onsteken gaan

  Succes verder allemaal wie weet komt het toch nog eens helemaal goed

  Gr Agnis

 • desiree brouwer zegt:

  Ik slik sinds een maand lyrica tegen zenuwpijn,en sinds vorige week,kreeg ik overal op mn lichaam vreselijke jeuk,ik krab tot er zelfs paarse plekken op mn huid zichtbaar worden en kapot gekrabt ook,achter mn oren,mn voeten,benen hoofd mond keel,armen,borst ,handen mn ogen.Ik ben nu die medicijnen aan het afbouwen want ze helpen zo en zo niet voor mijn pijn,maar ik hoop wel dat die jeuk weer weggaat,ik word er gek van

 • Linda zegt:

  Ik heb vanaf kerst 1999 tot Feb 2010 dagelijks netelroos gehad. Over de dag werd het met vlagen erger, ene dag heftiger dan de andere. Soms kwam het zo snel opzetten dat het rondom mijn enkels blauwe plekken achterliet. Heftige periodes gepaard met vocht in benen, rood gezicht, dikke lippen. Ook met dagelijks anthistamine datbsoms wel en soms niet werkte

  Volgens fleboloog geen aanwijsbare oorzaak. Tot ik naar Canada verhuisde en ik 2.5 jaar jeukvrij was.

  Nu ben ik weer een aantal maanden in Nederland en sinds paar weken is het terug. Erg teleurstellend want ik hoopte dat ik er overheen was.

  Schijnbaar is er toch iets in Nederland wat de reactie uitlokt. Maar wat?!?!

 • Edwin zegt:

  Kom net bij de dokter vandaan, uitslag netelroos! Krijg medicijn ceterizine waar je moe van wordt.
  Heb voorafgaande dagen veel baat bij ALoeVera Gel gehad. Reageert meteen, verkoelt, overal aan te brengen, vlekt niet op kleding, prikt niet in de ogen en een weldaad voor de huid.
  Ben benieuwd of medicijn ceterizine de oorzaak wegneemt.

 • cornelia zegt:

  heb op mijn 23 ste jaar netelroos gehad .Na 10 jaar is dit weer uitgebroken. Na enkele maanden met polaramine weggebleven. Sinds jan 2013 weer uitgebroken. Heb weer polaraminegeslikt i.c.m. prednisonkuur met afbouw. Dit hielp goed. Na 2 weken was het weer zover Ik wordt er gek van overal rode bulten en zwellingen op mijn gezicht en lippen. Ben bij de dermatoloog geweest ,Bloedonderzoek wijst niets uit. Heb fexofenadine en tavegil. Dit helpt totaal niet. Ben van plan weer snel naar de dermatoloog te gaan .Misschien dat een ander middel kan helpen.Ik gebruik al 10 jaar enelapril en hydrochloorthiazide. Misschien zijn dit de boosdoeners. De arts denkt van niet. In ieder geval wordt ik gestoord van de jeuk en die bulten.

 • paul jansen zegt:

  Ik heb in mijn zij (flank) een harde schijf van ongeveer 10 mm dik ter grootte van een kinderhand
  ziekenhuis zegt netelroos dermatoloog zegt ïk weet het zo net nog niet. het lijkt of er een schaafwond zit die betert(weet ik van vroeger) en dat er daar gopereerd is en er een schaar is blijven zitten.
  Het jeukt wel, maar is uit te houden .Af en toe een goede steek jeuk er door.
  Ik zie hier in de site allerlei “medicijnen” maar niets werk echt wat is de wetenschap hiermee aan het doen?
  syntoom bestrijding of komt er nu eens eindelijk een goed middel hiertegen, we betalen er met zijn allen toch
  genoeg voor!!

 • Jay zegt:

  Onder het motto; gedeelde smart is halve smart, ook maar een bijdrage van mij.

  Ik heb netelroos zo nu en dan ook ( al vele jaren ) met 5 tot 80% bedekking over mijn lichaam.(gelukkig is de 80% een zeldzaamheid)
  Het komt en gaat, zoals ik het hier ook gelezen heb.

  Zoals het zich aankondigt … heel venijnig. Soms voorzichtig beginnend met een kriebeltje net even boven mijn oorlel of een klein rood puntje op de binnenkant van mijn pols en voordat ik het zelf in de gaten heb … tsjakkaa, mispoes en het haasje, de spreekwoordelijke sigaar en zit vervolgens weer met de gebakken peren. Het gevoel weer terug bij af te …

  Ja, klopt … warmte ( koude warmte overgangen ), spanningen ( stress ) of bepaalde voeding. ( zo ook koffie en alcohol ) bespoedigen terugkeer of verergeren de situatie.

  Zou er een dagboek over kunnen schrijven … of een thriller … The Itching Red Monster.
  Alle gekheid op een stokje, ik begrijp de geestelijke belasting die het allemaal teweeg brengt.
  Vooral als het zich in een heftige vorm openbaart of de minder ergere maar langdurige versie. De ergernis en verdriet die het veroorzaken kan, de stemmingswisselingen. Anderen die zich afvragen waarom je je zoveel zorgen kunt maken om hier en daar wat vlekken en een beetje jeuk. ( !! )

  Lastig is de zoektocht naar de oplossing om het te behandelen, voorkomen of de verschijnselen te verminderen.
  Mede door de verschillende varianten.
  Ik heb baat bij Aerius en Calendulan emulsie van VSM.
  Zeker geen wondermiddelen maar ze maken alles wat verdraagzamer. Met valeriaan heb ik zowel goede als slechte ervaringen. Het kan de klachten onderdrukken maar daarentegen ook oproepen. Een kwestie van uitproberen dus.

  Positieve ervaringen of in elk geval zaken waar je op kunt letten zijn:

  Aantal uren slaap per dag en de temperatuur van je slaapkamer. ( fris en goed verduisterde ruimte )
  Bij een te korte nachtrust of na het bekende uitslapen in het weekend kunnen klachten verergeren.
  Aandacht voor balans tussen inspanning en ontspanning. ( boswandeling? )
  Een lauwe douche nemen.
  Enkele uren jezelf even afzonderen van datgene wat je negatief prikkelt en even echt tijd nemen voor jezelf. ( aandacht verleggen )
  Zelfs goede ervaringen met samen lachen en knuffels krijgen van je partner.
  Zo zijn er meer voorbeelden die vreemd genoeg kunnen helpen om de klachten te verminderen.

  En ja … langdurige jeuk en rood bevlekt zijn is pijn. In zijn ergste vorm zelfs zeer verdrietig. Maar leg dat maar eens uit … onbegrip.

  Tot slot.
  Heerlijk … heerlijk? Ja, een genot is het wanneer het verdwijnt als sneeuw voor de zon en vertrekt met de snelheid waarmee het gekomen is. ;-)

  Hoe moeilijk ook, stay positive!

 • Ron ritchi zegt:

  Beste mensen,,ik heb het nu al acht jaar,,en het enigste wat mij helpt is een cortisone spuit,,dan ben ik er weer ff een paar weken vanaf,ook dextametason van 1 mg helpt goed maar kom je ontzettend van bij,,nadeel is dat je het niet lang mag slikken want het kan je nieren aantasten,helaas :-( anders waren we allemaal een beetje geholpen,,,ik heb het trouwens over mijn hele lichaam al acht jaar 7dagen per week en 24 uur per dag,,ik ben zo op,,dat ik zelfs tegen mijn vrouw wel eens zegt,ik wil zo niet verder leven,,ik kan niet goed slapen en ben natuurlijk stikmoe,de zwellingen vindt ik niet erg maar de jeuk wordt ik gek van,,nu stond er laats in nu.nl dat weten schappers de jeuk kunnen stil leggen bij muizen,,tja ik weet het is niet leuk die dierproeven allemaal,,maar laten we eerlijk zijn,als straks het medicijn op de markt komt zullen veel mensen die diertjes heel dankbaar zijn,toch?? Dus nog ff de moed er in houden zeg ik dan maar weer tegen mezelf,,,dus mensen ik hoop dat het medicijn heel snel uit zal komen,en dat we vooral eens van die vreselijke jeuk afkomen,,dit wou ik ff met jullie delen..groetjes ron!!! 10-06-2013

 • ans zegt:

  Zo, wat ik tot nu toe allemaal gelezen heb, daar schrik ik van, en maakt me niet vrolijk. Sinds 2 weken heb ik dus ook galbulten/netelroos. Ook maar, zo ineens. Je denkt eerst, ben gestoken, maar kwam zienderogen meer onder de bulten te zitten. Naar de dokter, en dus die cetrine tabletjes, mentolzalf en cardiflor. Volgens mij helpt t geen zier. Ga maandag op vakantie naar griekenland, vraag me af hoe dat gaat, en wat neem ik mee?
  Ben 58 jaar, nooit zoiets gehad. Hebt t nu aan binnenkant armen, benen, buik, rug billen. Zelfs in de schaamstreek. En als ik alle verhalen lees, kan ik t ook nog in mijn gezicht krijgen. En benauwd worden enz. En t klopt, van strakke kleding gaat t erger worden, ondergoed en zo. Maar je zult toch iets aan moeten. Ik probeer nog voor de vakantie bij de huisarts terecht te komen, voor wat ik kan doen in de warmte inGriekenland. Las dat iemand baat had met een Cortisone spuit, en levocetrine. Ook had iemand baat bij hormoonzalf. Het ergste vind ik toch dat mijn hele lichaam bijna onder de rode bulten zit.

  Wie weet nog meer goede raad?
  Woensdag 19 juni 2013

 • Anita Klunder zegt:

  Aan alle mensen die last hebben van enige vorm van allergie: Let aub vooral op de E-nummers, alles tussen de 600-700 nummers zijn smaakversterkers, vooral het 621 nr, ik ben er achter gekomen dat ik hier het ergst op reageer, en het zit in zoveel produkten, ook onder andere namen, bijv: gistextrakt!!
  Ga alle makkelijk uit een pakje te maken produkten uit de weg en doe iets meer moeite om zelf met lekkere kruiden aan de gang te gaan, je zult versteld staan hoe lekker het smaakt!!
  Let ook op kleurstoffen, bijv na het eten van een handvol M&M tjes, breken bij mij de galbulten al uit!!!
  Hoop dat jullie hier iets aan hebben, ik dacht ga niet alle ellende opschrijven die mij is overkomen, tot aan ziekenhuisopname toe!!!

  Succes en sterkte,26-06-2013

 • Ed Kloosterhuis zegt:

  Over 25 jr lezen wij waarschijnlijk dat er “iets” in ons voedsel was toegevoegd die deze netelroos ellende veroorzaakt. Daar ben ik van overtuigd.
  Zelf kreeg ik het op 23 mei 2003 (44jr oud) en heb er nog dagelijks last van. Soms minder, soms meer. Enige inspanning kan al reactie veroorzaken. Fietsen zorgt geheid voor 48 uren ellende met veel jeuk, zwellingen, koortsaanvallen. Ongelooflijk ook dat er nog immer niks geen remedie is tegen dit probleem. Mijn hele leven is naar de haaien. Geen windsurfen meer, niks meer skiën, zelfs sleutelen aan fiets of motor gaat niet meer. Mijn dochter helpen verhuizen? Garantie voor 1 week ziek. Zelfs mijn werk kon ik niet meer aan. Mijn vader heeft er ook, in mindere mate, last van. Erfelijk?
  Sterkte allemaal!

 • Ilse Brinkhuis zegt:

  Heftig allemaal om te lezen.
  Na maanden niet te weten wat ik mankeerde ( ook de dokter wist het niet) heeft het eindelijk een naam Netelroos. Nachten lig ik soms te krabben, Soms begint het bij de enkels, en 10 minuten later heb ik benen buik rug enz vol zitten. Ik weet niet wat bij mij de trigger is, maar omdat ik het meestal krijg na het innemen van mijn medicijnen voor het naar bed gaan , denk ik dat het dat moet zijn. :( Helaas zal ik die medicijnen moeten blijven slikken, dus ermee stoppen is geen optie. Hier te lezen dat ik niet de enige ben, en nu te weten wat het is , is voor mij al erg fijn.
  Ik wil iedereen ook sterkte wensen

 • x yu zegt:

  Ik heb het weer terug! Vandaag zie ik als een varkentje uit door een dik gezicht. Het is erg vervelend! Ik wil niks eten , Ik ben heel erg bang.

 • carla zegt:

  Ook ik heb al enige jaren last van rode verdikte plekken over mijn lichaam. Ook jeukende handpalmen en enkels. Ik lees nergens dat mensen hun bloedwaardes laten prikken met name de functie van de lever.
  Na al dat slikken van anti histamine tabletten werkte mijn lever niet goed meer???
  Ik drink geen druppel alcohol maar dat scheen dus van die tabletten te komen.
  Laten prikken dus!!!

 • Netelroosje zegt:

  Ik heb netelroos weer sinds een maand. Daarvoor 10 jaar geleden en daarvoor weer 20 jaar.
  Ik ben door een eliminariedieet erachter gekomen dat ik niet tegen schaal- en schelpdieren kan. Ik kan ook niet tegen de fam. van de Nachtschaden: paprika, tomaat, aubergine, aardappelen (een beetje) en tabak….
  Knoflook, komkommer en sauzen mijd ik….
  Op het moment lijkt het of ik van alles last heb. De vorige keren netelroos kon ik met een tablet Loratadine goed leven. De jeuk en de bulten gingen weg, maar nu niet…
  Ik ben al overgestapt op Desloratine, maar het maakt voor mij niets uit.
  Ik ga nu weer mijn oude eliminatiedieet proberen. Dat heb ik van een diëtiste en ik eet dan alleen wat mag en als dat goed gaat probeer ik weer iets voor drie dagen erbij en kijken of dat goed gaat. Niet: dan komt het op de lijst van verboden….

 • Ilka zegt:

  Hallo allemaal, alvast de groetjes uit België op 12 augustus 2013. Ik lees met veel interesse jullie verhalen. Het zal echt de Nederlandse lucht” of het “Nederlandse eten” niet zijn want in België komt netelroos ook voor ;-).
  Het begon bij mij een jaar geleden met lange rode jeukende strepen over mijn benen. Net een worm die zich een weg door mijn aders zocht. Ik heb het opgelost met een anti-bacteriële zalf met cortisone, op voorschrift van de dokter. Het woord netelroos is toen niet gevallen. Ik heb er nadien geen last meer van gehad, het was weg.
  Dit jaar opnieuw : lange rode draden over mijn benen en voeten, jeukend en ze bleven wel 3 à 4 weken. Ik dacht dat het een gevolg was van de zon in combinatie van werken in de tuin tussen te planten en de insecten. Opnieuw geen idee dat het netelroos was en zachtjesaan weg gekregen met die vettige zalf. Naar de dokter ben ik niet meer geweest omdat ik zijn medicatie van het jaar daarvoor nog had liggen.

  Ik kreeg deze jeukende uitslag in het midden van een periode dat ik op streng dieet was en een lichaamszuiverende kuur deed : zo veel mogelijk groenten/fruit en zo weinig mogelijk vlees, (wel vervangers als vis, tofu,…) en bijna geen ongezonde vetten en zeker al geen suiker (wel vervangers als kokosbloesem, geen stevia want daar ben ik alergisch voor), geen witte meelprodukten en aardappelen (wel volkorenproducten). Al zeker geen eten uit een potje. Alles vers en liefst nog bio. Ik at mijn voedingsstoffen gescheiden om een optimale vertering te bekomen en afvalstoffen uit vergisting van voedingsstoffen te vermijden : ofwel eiwitten met groenten ofwel koolhydraten met groenten en fruit nooit gecombineerd met andere voedingsmiddelen. Melkproducten werden sojaproducten,…. noten een vast waarde als 10-uurtje…. een echte omschakeling gedurende 9 weken. Ik nam ook supplementen bij zoals kelp (jodium), artichok (lever-en galondersteunend), een vitamine B-complex, magnesium, omega 3 vetzuren, en ijzer (ik had een groot tekort aan ijzer omwille van een ander medisch probleem). Elke morgen een glas vers geperst citroen om de maag- en darmen te reinigen en mijn eerste glas thee was eentje van alka-thee (52 kruiden om te ontgiften)… En dan krijg je dus toch nog netelroos in het midden van zo’n reinigingskuur!? Ikzelf geloof dus niet meer in lichaamsreiniging/alternatieve geneeskunde als methode (bij mij) om dit probleem op te lossen. Nochtans sta ik daar niet negatief tegenover. Maar voor mij lijkt dat geen oplossing omdat ik niet beter kan zuiveren dan tijdens die periode dat ik juist netelroos kreeg…. Bovendien pas ik deze methode van eten nog steeds toe gedurende de weekdagen maar niet in het weekend. Dan staat een pistolet en een ijsje op het programma en eten we eens lekker op restaurant. Zo is dit lang vol te houden. Met andere woorden, ik probeer dus nog steeds gezond te leven en de alkathee staat nog steeds 2 keer per dag op mijn menu. En toch…

  De reden waarom dat ik vandaag reageer is omdat ik deze ochtend opgestaan ben met rode bulten op mijn armen die jeuken. De afgelopen dagen had ik meermaals gezocht naar de reden voor de jeuk op mijn armen (toen waren er nog geen bulten). Deze ochten had ik dus bulten en ben gebinnen surfen, eerst op afbeeldingen en daarna veel gerichter. Ik heb er ondertussen al heel de ochtend over gelezen en het stemt mij niet prettig…
  Op dit moment jeukt mijn hoofd (vooral schedel en voorhoofd) en hals. Ik vermoed dat ik dus morgen ook daar vol bulten zal staan. Mijn lip tintelt.

  Ik heb deze ochtend Ceterrizine preventief genomen en op de linkse arm de vette anti-bacteriële/schimmelwerende zalf gesmeerd met coritzone en rechts een andere ant-bacteriële vette zalf zonder cortisone. Kwestie van mijn zoektocht te starten, welke best helpt. De combinatie is van medicatie houdt de jeuk op de achtergrond (doenbaar), maar hij blijft wel aanwezig. Als ik alles hierboven doorlees, is de oorzaak en de oplossing voor iedereen anders. Mijn trigger is wellicht de zon in combinatie met bepaalde planten want ik heb dit weekend weer in de tuin gewerkt bij een lekker zonnetje. Net zoals bij de voorgaande uitbraken, al zagen die er anders uit (lange strepen met bobbeltjes die jeuken en geen vlekken).
  Âangezien je de netelroos zelf niet kan behandelen maar enkel de symptomen wat kan bestrijden, ben ik voorlopig nog wel even zoet met de ceterizine en de zalf. Het is nog draagbaar; maar dat bad met havermout staat ook op de menukaart op het moment dat mijn schedel ook vol bobbels zal staan..
  Ik zie mij daar geen vette cremes smeren; Als het toch nog toeneemt, dan ga ik mij laten testen op alergie tegen bepaalde voedingsstoffen.

  Ik las hierboven ook iemand die last had van kortademigheid. Ik had de link nog niet gelegd, en misschien moet ik dat ook niet doen en zoek ik het dan te ver, maar het laatste jaar ben ik super moe en sporten gaat me niet meer af. Gisteren op de fiets zitten hijgen met een hartslag van 149 à 160 (afhankelijk van waar de wind kwam) terwijl mijn man op dat moment slechts 107 had. Ik krijg mijn condiditie gewoon niet op peil, ondanks dat ik regelmatig de koersfiets op spring of naar de fitness ga…. Dat ijzertekort ligt hier zeker bij aan de basis, maar ik neem nu al zo lang sterk geconcentreerde suplementen bij, dat je toch beterschap zou verwachten. Misschien heeft de netelroos hier toch ook invloed op of zijn het allemaal symptomen van een algemeen lage immuniteit. Samen met de vermoedheid, ook symptomen als branderige ogen en geen mooi helder oogwit meer, maar meer bloeddoorlopen en soms wat gelig…. (vandaar dat ik dus een lever-ondersteunend dieet deed met de nodige reiniging), haaruitval, krampen in de tenen…. . Met daarbovenop dus nu ook netelroos. Na het lezen van jullie verhalen hierboven en wat gepuzzel (misschien mag ik dat niet doen) krijg ik het idee dat alle symptomen samen gewoon iets willen zeggen over de algemene gesteldheid van mijn lichaam en is dat gewoon niet in orde. Maar daar moet ik bij mijn huisarts niet bij afkomen. In België hebben die liefst geen patiënten die het te ver zoeken en zeker al niet die op het internet zijn gaan lezen… Maar ik lees verder en kijk uit naar jullie reacties. Ondertussen ga ik het toch nog niet te ver zoeken en probeer ik probleem per probleem aan te pakken. Tot schrijfs,

 • dilara zegt:

  hey
  kheb al sinds mijn 14de last van netelroos,….ben nu 29,dus erg lang,.oorzaken zijn zowel warmte of koude verschillen en ook door het gebruik van producten zoals parfum,hairspray enzo zelfs sommige pillen en antibiotica’s mag ik zeker niet innemen… .pffff,maar kheb goed nieuws,zal wel gek klinken maar voor mij helpt dit echt,…wanneer ik een ganse rauwe ui eet heb ik er de volgende dag bijna geen last van +ook nog zeker 2liter water drinken,…,soms eet ik er zelfs s’morgens en dan ene s’avonds,want naar het schijnt werkt ui op het zuiveren van je bloed,daarom kan het zijn dat je histamine waarde in je bloedt daalt,zodat je minder of bijna geen last meer hebt!!!!!hopelijk helpt het bij jullie ook want ik weet hoe vervelend het kan zijn,…!!!was zelf heel erg depressief van geworden maar nu helpt het me weer op weg,kan weer normaal functioneren zoals anderen het vanzelfsprekend vinden.
  .Soms heb ik er wel nog last van want dat komt omdat men lichaam gewend wordt op het eten van ajuin,dus stop ik een paar dagen en eet ik er achter weer en zeker veeeeeel water drinken zodat je regelmatig moet plassen voor al je afvalstoffen uit je lichaam weg te krijgen!!!!
  vele groetjes en hopelijk kan dit iets betekenen voor jullie!

 • Maya zegt:

  Ik lees hier dat de netelroos vanzelf weggaat en van korte duur is. Echter heb ik er inmiddels meer dan 3 jaar last van. Heb verschillende antihistaminica voorgeschreven en geprobeerd. Tot nu toe helpt niks. Ik krijg het voornamelijk door druk op de huid. Heb uit Turkije een sterke menthol olie meegenomen die wilt voor de lichte plekken helpen maar voor de grote zwellingen niet meer. Ik wordt helemaal gek van de jeuk en druk op de huid. Bestaat er niks anders tegen de jeuk????

  HELP!

 • Walter zegt:

  Hallo allemaal ik ben een groentje qua netelroos want als ik hier de verhalen heb gelezen wat jullie hebben mee gemaakt.
  Maar ik wil er toch over schrijven en delen.
  Ik ben een week geleden op een zaterdag wakker geworden en zag dat ik rode bultjes op mijn armen had,wat gepaard ging met jeuk ik dacht wat vervelend.
  ‘s avonds kon ik het niet meer uit houden en heb contact gezocht met de huisartsenpost daar ‘s avonds aan gekomen vertelde de dokter dat ik een allergische reactie had op de huid hij schreef een medicijn voor tegen de jeuk genaamd : Tavegyl 1 mg 2 x per dag 1 tabl en hij schreef een koelende gel voor.
  Ik ben daarmee meteen mee begonnen en zag tot mijn verbazing dat de rode bultje groter en meer waren geworden een dag later.
  Ik ben daarom maandag ochtend naar mijn eigen huisarts gegaan en die vertelde mij meteen “jij heb netelroos”.
  Hij schreef mij deze medicijnen en een zalf voor, genaamd : Levocetirizine 5 mg 1 x per dag 1 tabl maar mocht ook 2 x per dag als het nodig was, zalf genaamd : Triam/ureum deze zalf moest ik op de plekken smeren waar ik de rode bulten had na een paar dagen zag je de plekken zachtjes verdwijnen maar de jeuk niet.
  Het is nu weer zaterdag een week verder en wat valt op is dat ik nu jeuk op de plekken heb waar geen rode bulten heb zoals op de boven arm benen en onderbenen.
  Waar ik nu het meeste mee zit is de nacht ik slaap al een week op de bank om mijn vrouw te ontzien dat zij niet wakker wordt van dat gekrab van mij, ik geef ff een uitleg hoe mijn dag eruit ziet met de jeuk.
  ‘s morgens wanneer ik wakker wordt dan heb ik veel last van de jeuk dan ga ik naar de douche en sta daar zeker 5 min onder lauw tot wat kouder water, ik merk dan dat de jeuk dan weg is hehe.
  Wanneer ik dan beneden komt neem ik 1 tabl Levocetirizine 5 mg (werkt na half uur) daarna pak ik de zalf en smeer al de plekken op mijn lichaam mee in, omdat ik dan nog thuis zit van een operatie zit ik op de bank dit helpt mij om op de dag door te komen, ‘s avonds herhaal ik dit totdat ik ga slapen.
  Als ik ga slapen wordt ik soms paar keer per nacht wakker van de heftige jeuk ik ga dit koelen met de koelende gel of water (na een week op de bank wordt je er moedeloos van).

  Als jullie advies of tips hebben kunnen jullie mij mailen: w.dekker1@lijbrandt.nl

  Mvg Walter

 • Dilan zegt:

  Hallo iedereen
  Ik heb al sinds een maand last van netelroos
  Je word echt helemaal gek van de jeuk
  Ik heb op internet gelezen dat tandpasta de jeuk vermindert
  Het klinkt gek maar het werkt wel!

 • Anky zegt:

  Hallo allemaal,
  Ook ik heb al zeker 10 jaar bij tijd en wijle heel veel last van netelroos, galbulten, urticaria. Alle verhalen die ik lees komen me bekend voor, dus ik vermijd nu maar even om opnieuw alle details op te schrijven.
  Tijdens het lezen van alle ellendige ervaringen die iedereen heeft met deze aandoening kom ik erg veel medicijnen tegen. Ik heb in het begin ook even Tavegyl geslikt maar ook weer vrij snel mee gestopt omdat het niet hielp en ik niet hield van alle bijwerkingen.
  Een aantal jaren geleden kreeg ik een nieuwe huisarts die ook homeopaat is en zij adviseerde me om de volgende homeopathische druppels te proberen.
  FRAGARIA/URTICA COMP. CUM GENTIANA Van het bekende merk Weleda. 2xdgs 15 druppels. (Alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek)
  Dit heeft mij een aantal jaren praktisch klachtenvrij gehouden. Af en toe brak het er nog in lichte mate doorheen. Maar vergeleken met wat ik daarvoor had meegemaakt was het heerlijk om niet meer elke avond gek te worden van de jeuk en vol bulten te staan.
  Het verbaasde mij dat ik dit middel nergens hiertussen zag staan. Dus ik wil het jullie niet onthouden. Hopelijk helpt het sommigen van jullie.
  De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat het het laatste jaar minder goed heeft geholpen. Ik denk dat mijn lichaam er teveel gewend aan is geraakt. Maar het helpt nog wel steeds. Zonder dit middel zou ik me nog steeds kapot krabben. En de bulten zijn ook nooit meer zo groot als in het verleden.
  Sterkte allemaal.
  Groet
  Anky

 • Mar zegt:

  Dank je wel Anki, ik heb alles van iedereen gelezen, maar inderdaad zoveel medicijnen, terwijl medicijnen juist slecht zijn, ik ben het meest benieuwd nu naar jouw druppels! Ik hou iedereen op de hoogte

 • Nynke zegt:

  Even een korte reactie op het verhaal van Ilka. Het lijkt me juist dat de netelroos één van de ontgiftingsverschijnselen is en als je je nieuwe eetgewoonte aanhoudt, zal het overgaan. Ik ervaar het ook in mijn ontgiftingsperiode, nu ik overgestapt ben naar een volledig plantaardig eetpatroon. Eerst had ik af en toe jeuk of geërgerde huid; ik voelde het duidelijk als een uitscheiding van gifstoffen. Nu heb ik een acute netelroos-reactie gehad, die binnen enkele uren is afgezwakt naar rode plekken bij mijn linkeroksel en linker bovenbeen. Ik houd mijn nieuwe eetpatroon juist aan, ben ervan overtuigd dat ik daar uiteindelijk gezonder uitkom!

 • johan zegt:

  hoi,
  Ik dacht dat het met een pilletje en een spuitje cortisone wel verholpen zou zijn en kwam hier vlug enkele tips lezen om me door de jeuk te helpen tot het genezen was, nou, niet dus :-)
  Straks naar de dermatoloog nog een spuitje halen en hopen op beterschap. Die aerius tabletten helpen dus ook niet iedereen…
  toi toi iedereen met jeuk

 • Marieke zegt:

  25-10-2013
  Hallo allemaal. Ik heb recentelijk erge last gehad van netelroos en ben hier vanaf gekomen. Hoe, dat wil ik graag met jullie delen om jullie te helpen!
  Ik had met name last van dikke opgezwollen, rode plekken, vooral op mijn romp en soms op mijn benen. Daarnaast had ik na druk last van pijnlijke plekken aan de binnenkant van mijn handen en aan de onderkant van mijn voeten. Wanneer ik een bult op mijn arm had, werd mijn hele arm stijf en dit gebeurde op den duur ook met mijn vingers (gewrichten). Ook mijn gehele enkels en voeten konden erg stijf en pijnlijk worden als ik veel gelopen had. Het gebeurde ook regelmatig dat ik dan ‘s avonds niet meer kon lopen.
  Ik was op een gegeven moment al 4 x bij de huisarts geweest, al 2 x een Prednison-kuur gehad..niets hielp. Uiteindelijk kreeg ik ook last van Angio oedeem; zwellingen in het gezicht, vooral rond en in de mond en keel, waardoor ik ook vaak het gevoel van een keelontsteking had.

  Mijn huisarts kon mij niet verder helpen (ik had al niet veel vertrouwen in hem). Mijn moeder kan veel op het gebied van wat sommigen als alternatieve geneeswijzen zouden zien, maar dat is het niet helemaal. Voor wie het iets zegt; o.a. touch for health. Met testen kon zij achterhalen dat bij mij Angio oedeem de veroorzaker was van netelroos (en dus niet andersom). Van hieruit konden wij verder zoeken. Het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay is toen erg belangrijk geweest/geworden. Hierin staan allerlei lichamelijk klachten (die bijna altijd gerelateerd zijn aan iets psychisch) met daarbij waaruit de klacht voortkomt -het psychische gedeelte dus- en vervolgens een affirmatie. Die affirmatie is een zin of meerdere zinnen die je gedurende een periode moet opzeggen, waarna uiteindelijk de klachten verdwijnen.
  Voor sommige, vooral sceptische, mensen zal dit heel vreemd klinken, maar na ruim een half jaar erge last te hebben gehad van netelroos, ben ik er dankzij deze methode vanaf gekomen! Dus als je er vanaf wilt, dan is het in ieder geval het proberen waard!

  In mijn geval was de oorzaak van Angio oedeem dat ik een diepe angst had om iets/iemand kwijt te raken. De bijbehorende affirmatie was “Ik laat nu makkelijk en met vreugde los”. Hoe vaak ik deze moest opzeggen, kon mijn moeder bij mij testen d.m.v. Touch for health. Maar voor degenen die niemand kennen die dit kan; zeg het gewoon een aantal keer per dag, een aantal weken lang, net zo lang tot de klachten weg zijn.
  Het principe is namelijk dat er een negatieve gedachte vast zit, dit kan heel goed onbewust zijn. Door de affirmatie op te zeggen, zorg je er uiteindelijk voor dat die spreuk/gedachte jouw overtuiging wordt, waardoor de klachten gerelateerd aan de negatieve gedachte uiteindelijk ook verdwijnen.

  Nu kan ik natuurlijk niet beoordelen of netelroos bij jullie voortkomt uit hetzelfde, dus ik zou zeggen: Kijk in het boek “Je kunt je leven helen” en zoek het op.

  Nogmaals, voor ongelovigen klinkt het misschien heel vreemd, maar het werkt!
  Ik zou het leuk vinden om hier verhalen te lezen van mensen die hiermee geholpen zijn.

  Ik wens iedereen sterkte toe!

 • Delbaere Carl zegt:

  Hallo Allemaal,

  Door een medicijn heb ik netelroos gekregen waar ik niet tegen kon, veel
  Zyrtec en noem maar op hielpen niets , veel slapen meer niet integendeel mijn netelroos werd erger!

  Bij prof geweest in het Uz en arius 5mg tabs gekregen en was er van af moet wel 1 tab per dag in nemen geen bewerkingen super gelukkig, terug een normaal leven, hoop dat er iemand iets aan heeft!

 • Tessie zegt:

  Hi allemaal,
  Wat heftig toch om te lezen hoeveel mensen hier last van hebben en in wat voor extreme vormen het bij sommigen voorkomt!
  De 1e keer dat ik netelroos kreeg was toen ik 16 was. Ik had geen idee wat het was. Ik had hele erge jeuk en kreeg opvallende rode plekken die schraal aanvoelden, extreem jeukten en eruit zagen als brandwonden. Ze zaten vooral in mijn nek.
  Uiteindelijk naar de huisarts gegaan en hij zei meteen dat het netelroos was en dat als ik daar niets aan zou doen, dat het veel erger zou worden. Hij heeft mij een zalf voorgeschreven. Dit heeft, met een zekere discipline om niet te krabben, geholpen bij mij. Ik merkte wel dat ik geen halskettingen meer moest dragen, want dan was het weer gelijk terug!
  Het is nu 9 november 2013, 12 jaar later, en ik heb nu ineens weer last van netelroos.
  Het zit weer in mijn nek. Ik weet nu in ieder geval wel wat de grootste oorzaak is: winter en heel veel stress!!
  Ik ga binnenkort een afspraak maken met de huisarts en kijken wat hij voorschrijft en of het helpt.
  Vergeleken met andere verhalen heb ik wel een veel lichtere variant van netelroos, maar ook dan om helemaal gek te worden van de jeuk. Zelf denk ik dat het belangrijk is om er vrij vroeg bij te zijn, zodat je niet alles vele malen verergerd door het krabben.

  Wat ik trouwens ook opvallend vond om te lezen, was dat meerdere vrouwen het op de plekken kregen van hun bh-bandjes. Hier heb ik ook last van! Ik vind het echt een bevrijding als ik mijn bh uit kan doen! En het eerste wat ik dan doe is krabben op alle plekken waar de bandjes hebben gezeten! Al op zoek gegaan naar van die saaie TellSell-bh’s (wat een soort topje is met iets meer ondersteuning) en dat hielp wel voor mij, omdat je van het gezeur van die bandjes af bent!
  Sowieso heb ik al mijn hele leven last van jeuk en schimmelinfecties en ik moet me echt elke dag smeren met crèmetjes omdat ik anders last krijg van een trekkerige en jeukende huid. Ik ga toch maar eens aan mijn huisarts vragen of dit in relatie staat tot netelroos!

  Als ik meer weet, zal ik hier weet een bericht plaatsen.
  Sterkte iedereen!

  Groetjes, Tessie

 • Christina zegt:

  Ik heb al heel veel gelezen hier
  ‘k heb dus ook last van netelroos
  niet altijd ,maar ineens komt het op
  alles jeukt mijn nek mijn benen in mijn hals mijn armen en noem maar op.
  Als ik dan krab krijg ik een brandend gevoel
  Maar zoals ik bij de meeste lees heb ik geen rode vlekken of bultjes.wel is 1 kant van mijn gezicht erg warm en rood.Ik wordt er stapelgek van steeds die jeuk en niet durven krabben.
  Ga vandaag of morgen maar eens naar mijn H arts
  maar heb niet veel hoop op verbetering …het is al jaren aan de gang en volgens mij kunnen ze er niks aan doen.

 • Dorien zegt:

  Waw, zoveel mensen dat hier op en af last van hebben. Ben blij dat ik niet de enigste ben.
  Ik neem sinds kort sipralexa (anti-depressiva) en in de bijsluiter staat er dat je huiduitslag en netelroos kan krijgen (1/100 gevallen). Wel ik denk dat ik die ene ben. Ik had al enkele dagen een jeukerige huid en gisteren nadat ik mosselen (iets waar mensen allergisch op reageren) had gegeten werd de jeuk nog erger. Tot nu toe had ik nog nooit allergisch gereageerd op mosselen of sipralexa (heb dat ooit nog genomen) maar vannacht werd ik wakker van verschrikkelijke jeuk en branderig gevoel en ganse lichaam zag rood met boebelkes…om zot van te worden. Het zag eruit zoals wanneer je gebrandneteld word maar dan zonder de pijn.
  Ben beginnen zoeken op internet en las dat anti-allergicums konden helpen en had hier nog pillen tegen hooikoorst en huisstofmijt (Levocetirizine) zo eentje ingenomen en nu opgestaan zonder jeuk.

  Bon dit is mijn ervaring tot nu toe…wens iedereen dat er veel last van heeft veel sterkte toe (en ja er zijn ergere gezondheidsproblemen maar zo jeuken dat is verschrikkelijk)

  groetjes

  Dorien

 • B. van Klaveren zegt:

  Nederlandse dermatologen luiden de noodklok over het conserveringsmiddel Methylisothiazolinone dat in dagelijkse beauty- en reinigingsproducten is verwerkt. De stof kan tot een allergische reactie leiden met symptomen zoals zwelling van het gezicht, jeuk, netelroos, roodheid en eczeem. Dermatologen zien een stijging van het aantal patiënten met een allergie voor dit conserveringsmiddel.

  Op aandringen van dermatologen uit verschillende Europese landen gaat het wetenschappelijke comité van de EU, de Committee on Consumer Safety (SCCS), dit conserveringsmiddel opnieuw beoordelen. “Mensen kunnen soms jaren zonder problemen een product gebruiken en dan ineens een allergische reactie krijgen”, aldus Joke Herremans, hoofd van de afdeling Consumenten en Productveiligheid van het RIVM. De problemen komen vooral voor bij crèmes, omdat die direct op de huid worden aangebracht. Maar Methylisothiazolinone (MI) kan ook zitten in andere soorten make-up, shampoo, zeep, schoonmaakmiddelen, wasverzachters en billendoekjes voor baby’s.
  In juni hadden Britse dermatologen al gewaarschuwd voor een dreigende epidemie van deze huidallergie. In Nederland is er tot op heden geen aandacht over geweest. Harma Stenveld heeft daar een antwoord op: “Dat komt omdat het bij ons dermatologen heel lang bekend is, maar dat is nooit naar buiten gecommuniceerd. We hebben ons onvoldoende gerealiseerd dat de consument dit helemaal niet weet. Het is goed dat de consumenten bewuster zijn van de risico’s.”
  15-12-2013
  BRON : http://altijdwatmonitor.ncrv.nl/p/304/nieuws/dermatologen-waarschuwen-voor-conserveringsmiddel-cosmetica

  Methylchloroisothiazolinone en methylisothiazolinone

  Methylchloroisothiazolinone (MCI) en methylisothiazolinone (MI) zijn bewaarmiddelen en ze zitten sinds een vijftal jaren steeds vaker samen in vloeibare verzorgingsproducten zoals gezichtscrèmes, douchegels, bodylotions en in vochtige doekjes. Maar de combinatie van deze twee bewaarmiddelen kan een allergische reactie veroorzaken: jeuk, uitslag, gezwollen huid…
  11-10-2013
  BRON : http://www.radio2.be/inspecteur-decaluwe/allergisch-voor-bewaarmiddelen-in-verzorgingsproducten

 • Corina zegt:

  31-12-2013
  Ik heb ook al enige tijd last van Netelroos galbulten. Als kind ook gehad, toen wist ik precies de aanleiding: E100 de kleurstoffen. Nu heb ik het weer sinds 3 jaar. Vanaf dat ik 10 weken verwachting was en nadat ik gestopt was met borstvoeding. Verschillende artsen geweest. Zelfde verhaal., verschillende medicatie.
  Levoceterizine van de Liddl €0,90 voor. 7 tabletten helpt het beste.
  Maar nog beter: ik ben ervan af geweest 2x in die 3 jaar. Door een homeopaat. Hij kwam erachter dat er gifstoffen in mn huispd zaten DDT een gif die gebruikt worden in het buitenland op groentens en fruit. Ik was nu zorgvuldiger al het groente en fruit. Ik koop nu seizoen groente en geen fruit meer in supermarkt maar bij de fruitboer en liefst bij de boer zelf.
  Homeopaat De Gouwe Leeuw in Kamerik heeft mij nu al 2x van dat verschikkelijke jeuk afgeholpen. Heb wel vertrouwen, duurd zo’n 4,5 weken voordat je verschil merkt. Ik ben toen 1/2 jaar bultvrij geweest!!!
  Helaas heeft deze homeopaat wel een wachttijd van 3 maanden voordat je geholpen wordt.

  Veel producten zitten troep, al die E nummers zijn echt niet gezond. Gelukkig komen er steeds meer eerlijker produkten op de markt, zoals Arla.. En ook zoveel gif.. het is zo ongezond!

  Sterkte iedereen, op een gezond 2014 met minder klachten.
  je mag me ook mailen corinavdwerf@hotmail.com

 • seys rosanne zegt:

  Sinds een 15-tal jaar heb ik last van netelroos; in het begin enkel in de winter maar na verloop van tijd het ganse jaar door. Omdat ik ook al jaren last heb van hooikoorts en ik daarvoor medicatie neem merkte ik dat de netelroos reeds de kop begon op te steken op het moment dat ik stopte met het innemen van hooikoortsmedicatie, zeg maar rond eind juli ongeveer. Toen heb ik ontdekt dat ik de netelroos kon terugdringen door mijn hooikoortsmedicatie te blijven innemen. Vorig jaar nà nieuwjaar kreeg ik de ergste aanval van netelroos die ik ooit gehad heb; bij een bezoek aan de dermatoloog bleek dat de oorzaak hiervan te zoeken was in het feit dat ik gedurende een tweetal weken ontstekingsremmer had moeten innemen omdat ik ernstig last had gekregen van mijn maag. Sindsdien weet ik dat ontstekingsremmer netelroos heel erg in de hand werkt; ontstekingsremmer doet zelfs de werking van anti-allergische medicatie teniet.
  Ik heb toen een kuur gevolgd met hooikoortsmedicatie, voorgeschreven door de dermatoloog; het begon pas na enkele dagen te werken. De medicatie die voor mij het best werkt tegen netelroos is Cétrizine EG : generisch hooikoortsmiddel en zonder voorschrift te verkrijgen in de apotheek. Elke dag neem ik hiervan 1 pilletje in, sommige dagen moet ik er 2 innemen, en dat helpt zeer goed. Ik hoop dat mijn lichaam er op een moment niet immuun aan wordt want dan moet ik op zoek naar iets anders maar tot op heden is dat nog niet het geval.
  Veel sterkte aan iedereen die er last van heeft en succes in jullie zoektocht naar een afdoend middel !

 • ROGER BELDER zegt:

  roger , voor de 2e keer urticaria sinds enige jaren. Nu echter veel meer bulten en ‘t ging ook niet spontaan weer weg binnen 6 weken.Mogelijk familiair, m’n vader had ‘t ook en vond baat bij insmeren met urine van zwangere paarden, dat was in 1927 en een advies van een paardenarts, ook paardenmest in de klompen hielp. Toepassen tot de jeuk en de bulten weg zijn. Zwangere ezels mag ook,’t zit èm wellicht in de zwangerschapshormonen. Succes!

 • Corina zegt:

  Nadat ik zoveel lasthad van die galbulten.. werd ik op een dag wakker zonder bulten! Wat had ik anders gedaan, gegeten??? na lang denken.. : Ik had mijn tanden niet gepoetst. twee dagen lang niet gepoetst, geen vlekken en geen jeuk! Blijkt nu menthol verergerd de vlekken! Ik gebruijk nu Elmex mentholvrij tandpasta.
  Poetsen die je dagelijks, 2x Dus vandaar elke dag vlekken en jeuk.
  Wie weet hebben meer mensen er baat bij: elmex metholvrije tandpasta, mag gebruikt worden tegelijkertijd met homeopathie.

 • ROGER BELDER zegt:

  gisteren een middel tegen de jeuk ontvangen wat minstens enige uren werkt . Je neemt de spuitbus met stijfsel die normaal bij ‘t strijken wordt gebruikt. Alle bulten inspuiten en de jeuk verdwijnt op slag ! Bij opnieuw jeuk , weer spuiten . Succes verzekerd , een heel natuurlijk en onschuldig huismiddel dat ook werkt tegen jeuk bij waterpokken ! Groet , Roger .

 • carin nijhuis zegt:

  vorig jaar kreeg ik netelroos ik heb het nu 4 maal gehad verschrikkelijk overal jeuk en brandend gevoel over mijn hele lichaam zelfs mijn oogwit was rood en mijn mond paars, mijn vraag is zijn er mensen die dit ook hebben gehad, ik lees daar niets over op internet

 • johan dunnink zegt:

  Ik heb sinds mijn 15e netelroos, ik ben nu 45.
  De symptonen zijn van galbulten tot gezwollen handen, tong, lippen en stijve spieren.
  Ik heb netelroos met tussenpozen van 1 1/2 jaar, de oorzaak heb ik tot nu toe niet gevonden.
  Als behandeling krijg ik Fexofenadin en prednisolon, dit werk erg goed bij mij, na een week ben ik er vanaf voor 1 1/2 jaar

 • m.e.wesserman zegt:

  st.janskruid is een giftegeplant die je niet moet gaan snoeien maar uittrekken en je tuin vewijderen.

  groetjes.

 • shirley zegt:

  Hallo, ik had vorig jaar ook een half jaar last van netelroos en werd gek van de jeuk. Je kan het van alles krijgen en de oorzaakis moeilijk te vinden. Ik kon op een gegeven moment niet meer functioneren.Tabletten en koelzalf hielpen niet. Uiteindelijk een cortisone injectie gekregen waardoor de piek er vanaf gaat en alles langzaam weer gaat stabiliseren.Daarom nog een maand doorgegaan met telfast en Ranitadine slikken, maar na de cortisone prik merk je echt binnen 3 dagen dat de piek er af gaat. Ik adviseer iedereen met hevige en langdurige last en als niets helpt te overwegen om een corticone injectie te vragen aan de dermatoloog. Cortisone prik is ook niet goed voor je lijf, maar jeuk is nog erger dan pijn.

  sterkte allemaal

 • Alain zegt:

  Tegen de jeuk “Eau de Cologne”, maak een nette zakdoek goed nat met de “Eau de Cologne” en ONMIDDELLIJK zal de jeuk verdwijnen, zéér aangenaam en een tip van mijn grootmoeder !!!

 • Anja zegt:

  Ik heb ondertussen al 2 jaar netelroos en heb vele onderzoeken ondergaan. Ik zou geen allergie hebben. Elke nacht sta ik onder de bulten vooral op armen, benen en buik. Ook heb ik trage drukurticaria en bij de minste druk en inspanning krijg ik enorme zwellingen die hard en rood zijn en soms jeuken. Ik kan zelfs niet gaan werken. Heb alle medicijnen geprobeerd zoals alle histamineremmers, neoral, cortisone in hoge dosis en iets tegen schimmel in de darmen … Volgende maand gaan ze nog eens beginnen met 2 maand antibiotica. Ik krijg ook lichte koorts, spierpijn en gewrichtspijn en ben enorm moe. Er is al zoveel onderzocht en er komt niks uit. Ook neem ik voor de pijn 3 maal per dag een ontspekingsremmer(nu 3 maand). Dokters vertellen me dat het ooit vanzelf zal overgaan maar wanneer?

 • Hendrik zegt:

  Hallo ik 49 heb sinds 3jaar last van netelroos op mijn handen -deze zitten onder de blaren en rode bulten die branden en erg jeuken. heb er alles voor gehad medicijnen zalfjes enz die hielpen mij niet echt ,heb deze netelroos veelal in het voorjaar en duurt minimaal een maand of langer ‘ben erachter gekomen als ik kaas en haring eet vaker last heb van netelroos, ik krab de blaren en bultjes niet meer kapot maar doe er af en toe azijn op, mijd de zon met de gevoelige plekken of bedek deze . veder schaam ik mij er erg voor mensen kijken je aan en weten veelal niet wat dit is, mijn handen zitten onder de plekken en zijn blauw paars gekleurd en veelal gezwollen. met vriendelijke groeten Henderik

 • Eloy zegt:

  19-5-2014 smiddags begonnen met paar plekjes die jeukten die eruit zagen als muggenbulten. ik dacht dus ook dat het muggenbultjes of een ander insectenbeet waren. In de avond werd de jeuk erger en tegen 11 uur savonds had ik plekken op buik, okselstreek. Nu om 02.55 zit het bijna overal. Wat mij verlichting geeft is een lauwe douche en aloe vera gel wat meteen de jeuk wegneemt. Heb de ventilator ook aan staan, af en toe sta ik op van bed zodat het kan koelen voor ik weer ga liggen. Doe alleen geen oog dicht…..heb wel Reactine in huis maar als ik al die bijwerkingen lees…pffff….neem al jaren geen medicijnen op paracetamol na ( 1a2 x per jaar)
  Mijn huid voelt warm aan. Denk zelf dat het een reactie is op teveel zon gehad. Heb 18 mei 5 uur lang in de moestuin gewerkt waardoor schouders verbrand zijn.

 • mia zegt:

  Amai wat een verhalen, ik dacht dat ik de enige was met dit gekke verschijnsel.
  ik heb vooral jeuk door druk van kleren en schoenen.
  Ik wil geen medicatie nemen, ik ben nu bezig met brandnetel thee en me insmeren met e hinea bodycreme, hopelijk hebben andere mensen hier iets aan.

 • Patricia zegt:

  Ik heb sinds een aantal jaren(2,5) als jeuk op mijn hoofdhuid vooral in de haargrens maar ook bovenop. Er is niets te zien niet rood, niet schilferig, en niet rood. Ik ben 46 jaar en zit in de overgang. Ik merk ook dat ik rondom mijn menstruatie periode meer last krijg.
  Nu sinds een paar weken kreeg ik ook jeuk op mijn oorschelpen en achter het oor. Later kreeg ik op mijn décolleté rode bultjes en en jeuk en brandt heel erg het komt en het gaat. Het is net of ik in de brandnetel heb gelegen. Ook op verschillende plekjes op mijn rug/boven been en bovenkant van mijn beiden handen maar vooral ook mijn hele nek. Ik ben naar de huisarts geweest en hij dacht aan netelroos. Ik heb desloratadine 5 mg gekregen ik heb tot nu toe nog niet echt resultaat. Het blijft komen en gaan. Ik weet me geen raad. Soms heb ik zelf dat mijn keel opzwelt. en een branderig gevoel op mijn hoofdhuid.
  Help!!!!!
  Ik moet over een maand naar de Zon. Wat moet ik doen.? Heeft iemand een goude tip voor mij. :(((

 • melissa priem zegt:

  Ik had van het weekend netelroos.
  Bij mij kwam het door stress. Toen ik besloot te gaan mountainbiken verdween het langzamerhand. Ik denk dat sporten echt werkt, ik had vanalles geprobeerd, zalf/pillen. Maar het enige wat hielp was sporten en mijn hoofd leegmaken.
  Groetjes Melissa

 • melissa priem zegt:

  Gifstoffen verdwijnen uit je lichaam en je bent natuurlijk mentaal ook gelukkig als je sport. :) Ben superblij dat het weg is!!! En als het weer terugkomt weet ik al wat ik ga doen.

 • melissa priem zegt:

  Oja en wat ik in de nacht heb gedaan, toen ik niet kon sporten:
  Ik heb mezelf ingewikkeld met natte doeken en zo ben ik gaan slapen.
  Moet het natuurlijk wel zomer zijn of de verwarming moet aanstaan anders is het niet te harden.
  Maar de nattigheid is beter als de jeuk en ik kon best slapen zo.

 • bep franssen zegt:

  heb op mijn arm ongeveer 10 cm bulten die zijn rood en jeuken heel erg volgens mij is het netelroos en om de jeuk te bestrijden leg ik er een zak met ijsblokjes open dat help voor een uur of 2 tot 3 uur hopelijk ben ik er vlug van of maar hier help ik iemand anders mee

 • miepmiep zegt:

  heb het ook regelmatig.
  een dermatoloog vertelde mij dat netelroos 9 van de 10 keer door stress komt! je lever moet dan tot rust komen en hij had mij het volgende homeopatische voorgeschreven:
  Gentiana lutea, radix, decoctum D1 50 g van het merk Weleda

  en het heeft mij echt geholpen binnen een paar dagen!!!!

  waar ik ook baad bij heb is het drinken van groene thee (de losse thee).

  sterkte ermee!!!!

 • mar zegt:

  Ik hoop niet dat onze kleinzoon van 1,5 jaar nog maar, er lang last van zal hebben!!
  Van ene op andere dag bultjes leek op zonneallergie, maar nadat zn hele lijfje, zijn gezichtje en oogleden rood en dik werden werd duidelijk bij huisarts dat hij netelroos had. Gestart met drankje en koelzalf maar nog geen verbetering….ziekenhuis geweest maar gewoon doorgaan met medicatie en smeren, zo zielig voor zo’n kleintje!!
  Zijn handjes zijn gezwollen en doen vast pijn, hij kan t nog niet duidelijk maken maar aan alle voorgaande reacties te zien is het heel erg naar!!
  Verlossende tip voor peuters met netelroos? Graag!!
  De oorzaak geen idee..

 • Raymond zegt:

  Hallo lotgenoten,

  Heb ook sinds begin 2012 last van netelroos. Het is een komen en gaan. Ene keer heftig dan minder en soms niet. Ik heb de overtuiging dat het komt door langdurige stress. Heb sowieso al een gejaagd leven maar het jaar 2011 heeft mij de das om gedaan. In dat jaar heb ik een huis gekocht en al mijn vrije tijd gestopt in de renovatie ervan naast mijn drukke baan.Daarnaast heb ik ook nog mijn gevoelens zo’n twintig jaar onderdrukt wat psychische klachten veroorzaakt. Dit alles werkt op je stofwisseling, auto-immuunsysteem, hormoonsysteem. De hevigheid van netelroos wordt veroozaakt als meerdere factoren tegelijkertijd zijn geweest die dit veroorzaken. Zoals op dit moment en stress en in de zon en bepaalde cosmetica gebruikt en bepaalde voeding genoten en alcohol gehad. Heb pas burn-out gekregen dus zolang heb ik met de stress doorgelopen. Viel me op dat bij hoogtepunt de netelroos helemaal weg was. Op hoogtepunt was ik alleen aan het rusten en leefde op water, rauwe groente en wat fruit. Nu ik herstellende ben duikt de netelroos weer op volgens mij omdat ik weer ga leven en me openstel voor veroorzakers. Al die middeltjes is alleen maar bestrijden van symptomen, wat op zich goed is om het leefbaar te houden maar ik zou het zoeken in het bestrijden van de oorzaak.Zoals zo min mogelijk stress, zo gezond mogelijk eten, zoveel mogelijk water, sporten, yoga wat allemaal goed is voor je lichaam maar tegelijkertijd ook de dingen doen wat goed is voor je geest zoals mindfulness training, meditatie, affirmaties, bezoek aan psycholoog,alternatieve geneeskunde ( energetische energie ) alles meer met liefde benaderen en in liefde denken. Ik ga het roer helemaal omgooien. Over een jaar laat ik van me horen of dit alles werkt. Sowieso laat de slechte dingen, alcohol, tabak, suiker, producten met E nummers.Het beste is producten zo puur mogelijk uit de natuur en het liefst biologisch en producten met zo min mogelijk ingredienten.Netelroos komt trouwens door mestcellen die niet goed functioneren waardoor vocht ontsnapt via de haarzakjes. Mestcellen zitten in je hele lichaam ook organen en behoren tot het afweersysteem. Ik denk dat het afweersysteem van slag is en daardoor overreageerd. Bij een burn-out bijvoorbeeld krijg je last van angsten en paniekaanvallen omdat er teveel adrenaline wordt aangemaakt. Dus een beetje stresssituatie reageerd het lichaam te heftig alsof je in een noodsituatie zit.Dit komt weer doordat de bijnieren zijn uitgeput deze hebben te lang de adrenaline moeten compenseren maar dat lukt niet meer vandaar de angsten. Dus al die symptomen moeten zijn ontstaan door disfunctie van lichaam waardoor onbalans ontstaat zoals meerdere ziekten ontstaan.En dit gaat jaren duren denk ik want het heeft ook jaren geduurd voordat het zich opgebouwd heeft. Dus permanente andere levensstijl. Kan wel niet beredeneren dat zelfs kinderen het op jonge leeftijd al hebben. Misschien zit dit in de genen of zo. Trouwens voor burn-out bestaat ook geen medicijn dus ik denk daarom ook niet voor netelroos.Netelroos is de uiting van iets anders in je wat niet klopt. Zo denk ik erover ik heb trouwens ook last van jeuk s’nachts maar probeer te negeren en in slaap te vallen dan ben je je er niet van bewust.

  • Saskia zegt:

   Hallo Raymond,

   Welke netelroos behandelingen heb je geprobeerd?

   Ik ben trouwens ook benieuwd hoe je de jeuk van netelroos weet te negeren. Dit is mij nooit echt gelukt.

 • Raymond zegt:

  IK heb geen enkele behandelingen gehad anders dan als het echt niet gaat wanneer mijn hele lichaam vol zit een anti histamine pilletje tegen de jeuk. Als ik slechts op enkele plaatsen heb dan slaap er gewoon doorheen. Ik ga naar een man voor energetische energie hij zegt dat het bloed gereinigd dient te worden. Dus ik ga flink detoxen. Brandnetelthee en veel water, rauwe groenten, verse groenten en fruit. Veel bewegen. Geen suiker, alcohol, koffie, tabak, geurstoffen, kleurstoffen, smaakversterkers, conserveermiddelen, E nummers. En vooral positief zijn.

 • Nancyl zegt:

  Ook ik heb sinds een aantal jaar last van netelroos na een zeer heftige antibioticakuur.knettergek word je ervan.ik heb jaren goed geweest met cetrizine maar raakte gewend,gevolg 4per dag ,altijd suf en moe.na weet een zware aanval en een cortizonespuit kreeg ik aerius smorgens en savonds en dan savonds ook nog monteluklast erbij,helpt heel goed de symptonen te onderdrukken maar toen kreeg ik constant onstekingen overal.gezien de slechte reactie op antibiotica blijf je continu in een cirkeltje draaien.
  Dus een afspraak met een immunoloog/allergie specialist in uza,die me gelijk vertelde dat hier bijna niets aan te doen is.tof.
  Voorlopig gaan ze wel alles testen wat ze kunnen en ik hoop echt dat ze wat vinden.over 2weken moet ik 5dagen medicatie vrij zijn om de testen te kunnen doen,ik kijk er enorm tegenop want 1dag zonder pillekes is nu al een echte hel….maar ik bijt door….goede moed aan iedereen groetjes

 • amir zegt:

  Hallo iedereen,

  sinds 2011 heb ik netelroos en de arts zegt dat het door mijn chronische hepatitis b komt misschien. aangezien er geen medicijnen zijn tegen hepatitis b zal netelroos ook nooit voorbij gaan denk ik. Ik slik levocitirizine 2x per dag en neem paar joints en dat helpt wel een beetje tegen jeuk en stress. Verder vermijd ik zon, warme ruimtes, warme water en ga voorzichtig met mijn huid om.
  Ik hoop dat iedereen ooit van af zal komen.

 • Corina zegt:

  Ik ben eraf gekomen. Bij toeval ontdekt dat ik reageer op menthol. Aangezien ik 2x m’n tanden poets, had ik dus altijd galbulten. Mentholvrije tandpasta bestaat gelukkig.

Reageren


Naam (required)

Email (required)

Website