Netelroos Behandeling

Aangezien Netelroos vanzelf over gaat, hoeft u op zich deze huidaandoening niet te behandelen. Maar zoals een ieder die het eens gehad heeft weet, het kan heel erg jeuken en branderig aanvoelen. Dit is natuurlijk uitermate vervelend. Hier kun je bepaalde medicijnen voor gebruiken (zie kopje medicijnen).

Het gebruik van alcohol, aspirine, stress en hitte kunnen de uitslag nog erger maken, vermijd dit dus ook ten tijde van de aandoening. Ga ook niet lopen krabben, zodra je last hebt van de jeuk. Naast het gebruik van medicijnen, kun je ook gewoon een lauwe douche nemen om de jeuk te verminderen.

Medicijnen bij Netelroos

Medicijnen kunnen bij Netelroos slechts de symptomen als jeuk en branderigheid verminderen. Zo is zijn er koelende poeders, lotions en koelzalf om de jeuk te helpen verminderen.
Mocht dit helaas niet genoeg zijn, kun je altijd nog gebruik maken van tabletten zoals antihistaminica, waardoor de jeuk minder wordt. Hiervoor hoef je niet naar de huisarts en kan het zonder recept opgehaald of besteld worden.
Het is nu ook mogelijk om online medicijnen te bestellen tegen Netelroos. Onderstaande drie producten worden gebruikt om de symptomen van Netelroos te verlichten. Als je deze voor 21:00 besteld, op werkdagen, dan kun je de volgende dag al de symptomen bestrijden van Netelroos.

[ VSM Cardiflor Zalf ] – [ VSM Cardiflor Creme ] – [ Reactine Anti Allergie Tabletten ]

Wanneer naar de huisarts

Netelroos gaat normaliter vanzelf weer weg en zal voor weinig problemen zorgen. Echter als je flink hebt lopen krabben aan de plekken en deze plekken zijn ontstoken geraakt, ga dan even bij de huisarts langs, zodat deze je hierbij kan helpen.

Ook wanneer de uitslag zich verspreidt over het gehele lichaam en er delen opgezwollen raken zoals de lippen, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw huisarts voor een behandeling hiervan. Hetzelfde geldt voor het geeval dat de uitslag na een drie tal weken nog aanwezig is.

Reacties

 1. Door Corina op

  Ik ben eraf gekomen. Bij toeval ontdekt dat ik reageer op menthol. Aangezien ik 2x m’n tanden poets, had ik dus altijd galbulten. Mentholvrije tandpasta bestaat gelukkig.

  Beantwoorden

 2. Door op

  Ik heb netelroos over mijn hele lichaam en heel veel jeuk daar woord je gek van moest 14 dagen stoppen met de lipitor 40mg en kreeg desloratadine 5 mg neem ze al 4 dagen in maar nog geen resultaat help!!

  Beantwoorden

  • Door Martin op

   Ik heb zelf ook met regelmaat netelroos. Heb diverse producten geprobeerd zonder resultaat. Totdat een dermatoloog mij adviseerde om Dniprospan of Flostiron te gebruiken. Binnen 4 a 5 uur geen enkele rode plek meer. Het lost het probleem niet op. Soms moet ik elke week spuiten, dan is het weer goed voor 7 to 10 dagen. Het is ook niet echt goedkoop, maar gezwollen lippen, tong of ogen is ook geen optie. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.

   Beantwoorden

  • Door New world op

   Hey Ted jou probleem heb ik momenteel al 10 jaar!!!!! Wordt er hondsdol van en dat meen ik!!! Als ik aan voel dat de jeuk gaat beginnen neem ik snel een pil in genaamd levocetrize…het helpt!!!gemiddeld om de 3 Dagen begint het te jeuken….heb een bloed test gedaan ben er achter gekomen dat ik voor meerdere dingen alergisch ben namelijk…mais….advocado…noten…tomaat….ik let op wat ik eet maar het blijft terug komen pfffff

   Beantwoorden

 3. Door jacinta op

  Hoi Ted,

  ik neem 10 mg desloratadine , merk: Sandoz, ‘s morgens 1 en ‘s avonds 1 tabletje.
  Kreeg laatst van de apotheek een ander merk, hielp niet, werd er erg ziek van.
  Hoop dat je snel iets vindt wat werkt!

  Beantwoorden

 4. Door Hans op

  Vandaag ben ik naar de huisarts geweest omdat ik over mijn hele lichaam last heb van netelroos.
  Hij heeft mij twee medicijnen voorgeschreven: tavegil, 2x daags in te nemen en prednosolon, 1xdaags. Resultaten zijn na een halve dag al duidelijk zichtbaar.
  Heb enkele jaren geleden ook een heftige aanval gehad en ook toen hielpen anti-histamine tabletten goed ( maar dan wel in een hoge dosering)

  Beantwoorden

 5. Door Tineke Tournier op

  Gedeelde smart is halve smart?
  Of soms dubbele smart al je beseft dat je niet de enige bent die, soms totaal onverwacht bezoek van ROOSJE NETEL krijgt,zoals ik haar ben gaan noemen de afgelopen jaren. Zij verschijnt meestal op momenten dat je er zeker niet op zit te wachten zoals rond en op de feestdagen wanneer je extra stressgevoelig bent. Natuurlijk heeft iedereen mij verteld dat je haar beter kan negeren.KOELZALF en zo nu en dan gewoon even afkoelen met water werkt inderdaad verlichtend. Ik heb bovendien ook MENTHOL POEDER geprobeerd, maar las nu dat je daar ook gevoelig voor kunt zijn!
  MEDICATIE o.a. HYDROXITINE heb ik ook geprobeerd, maar vaak waren den bijwerkingen gecompliceerder dan de netelroos zelf! Zolang als de jeuk op plekken zit waar je bij kunt kan je iets tegen doen, maar kans dat je gaat krabben is dan ook veel groter! De vraag of dat wat je eet of drinkt van invloed is op het ontstaan en het verergeren de netelroos heeft tot nu toe alleen nog maar tegenstrijdige antwoorden gegeven. Als je ooit door ROOSJE NETEL overvallen bent, wil je er liever niet meer aan denken hoelang zij de vorige keer is gebleven. Je wenst maar EEN ding, dat zij zo snel mogelijk weer vertrekt. ZEKER NIET verwennen met lekkere chocolade paaseitjes! Ik weet dat je moet proberen om op een creatieve manier met de dagelijkse problemen om te gaan en als het kan ook anderen te helpen bij het zoeken naar ev. Oorzaken en oplossingen.
  Sterke allemaal Tineke Tournier

  Beantwoorden

 6. Door lorain op

  Ik heb nu voor de 2e keer netelroos vorigjaar zomer idem dito.. ik heb daar leveroceterizine voor gekregen een standaard hooikoortspil.. wat enigzins de jeuk verlicht maar eer dat ik die kan nemen (je mag het niet zomaar innemen uit voorzorg) is de netelroos alweer in volle glorrie aanwezig.. het bestrijd helaas ook niet de oorzaak het neemt de jeuk wat weg wanneer het er zit (helaas komt het op andere plekke gewoon weer terug).. verder smeer ik koelzalf om ook de jeuk wat te verlichten.. mocht ik deze beide nier bij hebben wanneer ik de deur uitga heb ik dus een groot probleem.. heeft iemand tips wat ik nog zou kunnen doen?

  Beantwoorden

 7. Door Cillie op

  Ik heb vanaf mijn zestiende al chronische urticaria (ben nu 42).
  Het komt en gaat zonder regelmaat. Helaas komt het bij mij vooral opzetten bij grote warmte/kou verschillen…Fijn in een land als Nederland.

  Via de huisarts heb ik al jarenlang fexofenedine. Dit helpt mij uitstekend. Zodra ik het voel opkomen, neem ik het in en dat helpt. Cardiflor van VSM helpt ook uitstekend tegen de jeuk voor als ik te laat ben met mijn medicijnen.
  Ga naar je huisarts en overleg (bij chronische urticaria). Je komt vanzelf bij de juiste medicijnen die jou helpen

  Beantwoorden

 8. Door op

  hallo, heb al 4 mnd last van netelroos alle 2 mijn ogen zaten helemaal dicht en een dikke lip en heel veel jeuk allemaal bulten over mijn hele lichaam.Ben onder behandeling bij de Dermateloog ze zeg er is een medicijn voor en dat heet Omalizumab inj.(Xolair) van de fabrikant Novartis mijn vraag is wie heeft ervaring met dit medicijn en of dat vergoed wordt .
  Graag een reactie?

  Beantwoorden

 9. Door op

  Hallo, ik heb geregels dikke ogen en een dikke lip van de netelroos nu hadden ze gezegd als je in het gezicht heb is heel gevaarlijk zelfs dodelijk ? Wie heeft er ervaring mee.

  Graag reactie

  Beantwoorden

  • Door Cillie op

   Hallo Ted,
   Ik heb het ook vaak in mijn gezicht Het is volgens mij niet “dodelijk”. Hooguit zeer vervelend en genant.

   Wel moet je opletten dat niet je neus en mond/keel gaan dichtzitten. Dan zou het wel eens heel vervelend kunnen worden.

   Beantwoorden

  • Door linsey op

   Hoi ted. Hier ook al weer 2.5 maand netelroos. Iedere dag volop. Ook regelmatig dikke lippen. Bij mij helpt levocetirizine. Ze zeggen trouwens dat dit maar 1 keer op een dag ingenomen mag worden. Maar vandaag van me huisarts te horen gekregen dat je dit 2 maal daags inmag nemen. Succes hopelijk is het weer snel over.

   Beantwoorden

 10. Door Raymond op

  Hallo, lotgenoten ik ga eens proberen een lachduif in huis te halen schijnt dat dat werkt.Sinds enkele maanden slik ik een keer paar dag van dermatoloog desloratadine. Onderdrukt heel goed, heb het maar een beetje nog en zou niet doorwerken op de organen. Daarnaast heb ik een kuur gedaan met probiotica en enzymen. Verder moet ik uitkijken met name noten en alcohol. Heb het al van begin 2012 en ook dikke ogen en lippen en helemaal onder maar dat is gelukkig verleden tijd. Blijf er niet zoals ik te lang mee lopen in de verwachting het gaat vanzelf weg dat dacht ik ook tot dat ik het zat was. Het is heel onaangenaam, verstoort je leven, vooral ook met slapen, je schaamt je wat je ziet uit alsof je weet ik veel wat heb en kan op den duur ook psychische klachten veroorzaken. Daarnaast is er vanuit Amerika een produkt op de markt. omalizumab, dit zijn spuiten. Verder denk ik dat neterroos ontstaat doordat immuunsysteem niet goed meer werkt want hen in de tussentijd ook een burn out gehad. Dus immuunsysteem opbouwen,rust rust rust zoveel mogelijk inbouwen,onder andere ook door meditatie en yoga. Heel veel mensen hebben ook uitgeputte bijnieren, de maatschappij loopt op zijn tenen met lichamelijke klachten tot gevolg.

  Groetjes

  Raymond

  Beantwoorden

 11. Door Nadia op

  Hallo allemaal,

  Ook ik slikte al 2 jaar dagelijks een tabletje voor mijn netelroos. Toen ik zwanger werd van mijn eerste kind toen vertelde de dokter dat ik de medicijnen niet meer mocht innemen, ik zat daar erg tegenop want ik weet dat als ik t tabletje 1 dag niet inneem dat ik dan weer als een gek begin te jeuken.
  Maar gelukkig de jeuk kwam niet meer terug en de dokter vertelde mij dat t door de hormonen (tijdens de zwangerschap) kon komen.
  Het is nu 8 jaar geleden en ik heb er gelukkig nooit meer last van gehad.

  Beantwoorden

 12. Door op

  Hallo , ik heb netelroos dikke lippen en dikke ogen vreselijk en heel erg moe, nu heb ik 2 spuiten gekregen Omalzuman (Xolair) 2 weken helemaal geen last de 3e week kwam het in alle hevigheid de netelroos weer terug ben heel erg moe en heel veel jeuk maar het ergste vind ik nog die dikke ogen en lippen het misvoormd je gezicht ben radeloos wat kan ik nog doen om er vanaf te komen

  Graag een reactie Ted

  Beantwoorden

 13. Door op

  Hallo , ik heb netelroos dikke lippen en dikke ogen vreselijk en heel erg moe, nu heb ik 2 spuiten gekregen Omalzumab (Xolair) 2 weken helemaal geen last de 3e week kwam het in alle hevigheid de netelroos weer terug ben heel erg moe en heel veel jeuk maar het ergste vind ik nog die dikke ogen en lippen het misvoormd je gezicht ben radeloos wat kan ik nog doen om er vanaf te komen

  Graag een reactie Ted

  Beantwoorden

  • Door Corina op

   Ga naar een goede homeopaat! Mijn homeopaat heeft me al 3x ervan af geholpen meer dan een jaar geen last en geen medicijnen. 1 afspraak is genoeg.
   Sterkte met je ogen en lippen, ik weet het het is niet leuk. Eet ook meer biologisch. Het gif wat op supermarkt groente en fruit zit is niet er af te wassen. En dan vooral de buitenlandse producten. Hollandse producten koop ik nog wel eens. In het buitenland gebruiken ze giffen die verboden zijn in Nederland.
   Triest maar waar.

   Beantwoorden

 14. Door op

  Hallo, ik heb ook sinds begin februari ook acute netelroos, gezwollen ogen, voeten. Absoluut niet leuk. Ik neem elke dag 4x certizine, maar ik sta nog elke dag vol met rode plekken. Ook al voor de 3de keer Xolair inspuitingen gehad (om de 4weken 2 spuiten in buik), maar tot nog toe geen effect. Ook al naar een kinesitherapeut geweest, die zegt dat het van mijn lever zou komen (ist waar of geen waar da weet ik nie). Van hem heb ik ook druppeltjes en 2x Molybdeen pillen gekregen die ik momenteel neem in de hoop dat het over gaat. Alleen Medrol 32 mg hielp bij mij, volledig vlekkenloos. Maar ja je kan maar moeilijk blijven cortizone nemen e. Ondertussen ook al enkele kilo’tjes bijgekomen. Heeft er iemand raad?

  Beantwoorden

 15. Door Charlotte op

  Ik heb bijna 2 jaar netelroos. Mijn versie van netelroos heeft te maken met warmte. Niet met de buitentemperatuur maar met mijn eigen lichaamstemperatuur bv. wanneer ik zelf stress heb, me heb opgejaagd in iets maar ook ‘s morgens bij het opstaan heb ik last van netelroos.
  Dus het kan evengoed min 20 zijn buiten als ik vol bulten sta.
  Gelukkig verdwijnen deze bulten ongeveer een uur nadat ze zijn opgekomen. Maar gezien ik ze dan ook over mijn ganse lichaam heb, kijken mensen me soms wel eens raar aan. Maar ja, ik kan er nu eenmaal niets aandoen.
  Momenteel neem ik dagelijks 1 cetrizine van 10 mg. Dit onderdrukt de bulten een beetje waar ik al blij mee ben. Maar ik blijf er wel last van hebben en vooral de jeuk is om gek van te worden.
  Na heel wat producten die verkoelend werken te hebben uitgeprobeerd, die mij niet hielpen, heb ik toch iets gevonden dat de jeuk bij mij wegneemt. Ik gebruik nu de bodyverzorging voor gezicht en lichaam van Yves Rocher. De naam is Pure Camille. Dit lotion/creme zit in doosjes van 125 ml. Ik smeer het gewoon over mijn bulten en de jeuk trekt zo weg en ook handig dat de creme niet vettig is. De bulten zijn daarom niet weg maar die jeuk is er toch niet meer.

  Beantwoorden

 16. Door juljan op

  Hoi, ik heb nu al 3 jaar netelroos en word er zot ik neem 1 pil per dag ceterizine van 10mg maat de laaste tijd heb ik er echt veeeeel last van. Ik weet nietmeer wat te doen…
  Hopenlijk hebben jullie raad voor mijn allergie

  Beantwoorden

  • Door Frans van Gameren op

   Juljan Ik reageerde de laatste tijd dat is wel een half jaargeleden er ook heel slecht op .Ik dacht dat ik iets onder de leden had.Ben bij de dematoloog en heeft me Flexofenadine voorgescheven en heb ik er baat bij .2x per dag. De netelroos is niet weg maar voel me beter. Groeten Frans

   Beantwoorden

 17. Door Raymond op

  Ga naar een dermatoloog. Ceterizine is goedkoop en patent loos en kan niet goed zijn om ieder dag te slikken. Ik slik Desloratadine voorgeschreven door dermatoloog en af te halen bij apotheek, kost wel meer maar werkt niet op de organen. Heb nog meer beetje maar heb er verder niet meer zo last van.

  Beantwoorden

  • Door op

   Hallo Raymond
   de 4 cetirizine pilletjes dat ik elke dag moet nemen zijn namelijk voorgeschreven door een dermatoloog (die ik moet afhalen bij de apotheek) zie mijn verhaal.

   Beantwoorden

  • Door op

   Ik ben ondertussen terug geweest naar mijn dermatoloog. Ipv die 4 ceterizine te nemen (die niet hielpen) moet ik 4x Rupatall (tegen de jeuk) en 2x Plaquenil nemen (iemand ervaring mee bijwerkingen???) en mijn Xolair inspuitingen (de 4de al) vervroegen om de 3 weken nu ipv 4.

   Beantwoorden

 18. Door Manuela op

  Ik heb het willekeurig maar alleen vingers/hand of tenen/voet…herkent iemand dit want schijnt bijna niet voor te komen?

  Beantwoorden

  • Door ilona op

   Hai Manuela, check even goed of je geen ‘gangetjes’ in de huid ziet. Jeuk bij vingers en tenen wijst vaak op schurft, en dat heeft een andere behandeling nodig!

   Beantwoorden

 19. Door Eveline op

  Ik heb ook al jaren met enige regelmaat (chronische) netelroos (begonnen na mijn zwangerschap). De laatste aanvallen waren enkel nog te verhelpen met een stootkuur Prednison. Het uit zich meestal met zwellingen aan mijn handen en voeten en in mijn gezicht. Na een halfjaar geen aanvallen te hebben gehad is het sinds vorige week weer begonnen met zwellingen aan mijn handen. Heel veel bezoeken aan de dermatoloog hebben tot op heden, behalve een hele reeks diverse medicijnen, geen definitieve oplossing opgeleverd. Ik slik nu weer 4 tabletten Fexofenadine per dag en voor de nacht nog een tablet Ranitidine erbij. Helaas nog weinig resultaat …

  Beantwoorden

 20. Door Ton doeser op

  Heb zins drie jaar netelroos van kleine vlekken op arm en rug tot grotere vlekken ben al in diverse zieken huizen geweest maar die geven je meer mediezijnen die niet helpen zijn er geen Chinese zalfjes in omloop die andere mensen misschien hebben gebruikten wel geholpen hebben Gr een reactie Gr ton

  Beantwoorden

 21. Door Perry op

  Beste mensen,
  Ik heb een dochter van 7, die al ongeveer 1.5 maand last heeft van galbulten. Aantal keren naar de huisarts geweest. Er werd levocitrizine voor geschreven. Maar nog steeds zo erg als in het begin, dus geen resultaat.
  Haar boven lichaam zit vol met rode plekken. Ook achter de oren en achter de nek. Het jeukt zeer erg heb ik begrepen. We weten geen raad meer. Elke keer terug naar de huisarts is ook geen oplossing.
  Heeft iemand ong het zelfde meegemaakt met zijn/haar kinderen? Of bestaat er wel een oplossing hiervoor?
  Hoop snel jullie berichten te lezen,
  Alvast bedankt voor de moeite en de hulp.

  Beantwoorden

  • Door Diana op

   Onze dochter heeft sinds 4 jaar chronische netelroos. Het begon toen ze zes was.
   Eerst naar de huisarts die een drankje voor schreef. Vervolgens door gestuurd naar een dermatoloog. Deze wist niet wat hij er mee moest en stuurde ons door naar een ander ziekenhuis, kinder dermatoloog
   Medicijnen, koelzalf… niks hielp. Uiteindelijk doorgestuurd naar een dermatoloog in Nijmegen. Driedubbele dosis medicijnen moest ze slikken. Hielp niet genoeg, maar meer is er niet werd ons gezegd. We hebben haar laten testen op eventuele allergien maar ook daar kwam niks uit. Vorig jaar is het een hele tijd goed gegaan. Sinds mei dit jaar weer een grote ellende. Haar hele lijf staat onder, lip en ogen zwellen op. En ze vergaat van de jeuk. Ze slikt levocetirizineaar maar daar wordt ze erg ” opgezwollen ” van. We hebben Chinese kruiden geprobeerd via een Chinese arts, maar ook dat mocht niet baten. Ik zit echt met mijn handen in het haar.

   Beantwoorden

 22. Door Meike op

  Hallo!
  Ik weet niet precies wat ik heb, maar het is erg vervelend… Ik heb last van heel veel jeuk op verschillende plekken en bulten (soms lijken zo op grote muggenbulten en soms op kleine brandnetenplekjes) in mijn knieholten, knie, ellebogen en een beetje mn bovenbenen. Het komt na het zwemmen in natuurwater, zoet en zout (dus plassen en zee). Ik heb het ook 1 keer gehad zonder dat ik zwom, maar met meer jeuk. Heeft iemand enig idee?
  Groetjes

  Beantwoorden

 23. Door Marcel op

  Hoi,

  Ik heb al 8 jaar last van netelroos. Heb 3 jaar lang onder behandeling gestaan van een allergoloog en hebben allerlei combinatie van antihistamine medicijnen geslikt. Het was een kwestie van uitproberen naar de beste combinatie. Soms ook prednison geslikt om de heftig aanvallen onder controle te krijgen. Bij mij verschijnt het over mijn hele lichaam en vaak ook in mijn gezicht. (lippen, rondom mijn ogen enz). Erg gênant, maar op den duur wen je er aan en zo ook je omgeving. De jeuk valt mee te leven. Het lijkt wel of je je grenzen verlegd en de jeuk kan negeren.

  Op dit moment slik ik 2 maal daags 3 tabletten (1x levocetrizine, 1x ranitidine, 1x fexofenadine)

  Ook heb ik een jaar lang mijn eten bij gehouden om te kijken wanneer de aanvallen het heftiger werden, maar hier is niet veel uitgekomen. Gekruid eten en pittige eten kan de reactie wel veroorzaken. Ook is stres een belangrijke factor. En vooral als ik s’ochtends wakker wordt dan is het heel erg. Het is dan warm en op de drukplekken ontstaan de rode verdikte vlekken.
  Zo kan ik het ook op mijn handen krijgen. Bijvoorbeeld tijdens het vegen van de tuin. Na enkele uren zwellen mijn handen aan de binnenkant helemaal op. Of onder mijn voeten, erg vervelend met lopen of rondom gewrichten in mijn hand.

  Aangezien het de laatste tijd weer extremer wordt en de medicijnen niet altijd de netelroos onderdrukken ga ik weer opzoek naar alternatieven. Hopelijk vind ik snel een manier waardoor het eindelijk verdwijnt.

  Beantwoorden

   • Door jose op

    Ik heb chronische netelroos, meer dan 5 jaar.ook bij dermatoloog.
    krijg 2x dgs 2 desloratinine en 2x 1 ranitine.
    in periodes dat het erger wordt(niet te harden) Heb ik nu Kids Clin (coolmouse) gehaald bij Etos, lijkt wel wat verlichting te geven. Maar het zit bijna overal de netelroos, dus moet je het overal smeren.
    Ik hoop veel succes met dit probleem en spoedig een oplossing. En niet teveel stress.

    Beantwoorden

 24. Door ans op

  ben er achter gekomen dat ik een soort netelroos krijg door de stress.

  als volgt ik gebruik al zeer lang medicijnen als anti depressiva. oxazepam en bloeddruk middelen.
  deze zijn allemaal er op getest. het begon ongeveer net voor de zomer. met een vreselijke dikke tong
  ik kon niet meer praten.de huisarts zij later dat ik 112 had moeten bellen!

  ik had kunnen stikken! later begon het met de bekende rode bulten iets verheven. maar ook dikke lip(3x zo dik) ook op armen en buik met name .maar ook bij de handen. toen ik weer naar de huisarts moest. viel het die op dat ineens mijn lip dik begon te worden! ik heb altijd last van stress als ik naar een huisarts of whatever moet . heb histamine tabletjes ,maar het is niet fijn ,.omdat de andere ziekte er ook nog is .en dat zijn al meer dan 20jaar paniek stoornissen! daar zal ik het hier maar niet verder over hebben!

  Beantwoorden

 25. Door Ted op

  Ik heb sinds 1 jaar netelroos van alles geprobeerd 6 x om de 4 weken 2 spuiten Omalizumab maar het is in alle hevigheid terug gekomen.
  Dan een dikke lip dikke oog en ziet helemaal oner de bulten en vreselijke jeuk.
  Wie heeft een goede raad ben radeloos.

  Ted

  Beantwoorden

 26. Door Klaas op

  Op de site urticaria.nl is te vinden maximaal 4 loratadine tabletjes per dag.
  Urticaria.nl wordt ondersteund door dermatologen. Loratadine wordt omgezet in Desloratadine. Huisartsen gaan vaak niet verder dan 2 tabletjes desloratadine of 2 tabletjes Cetirizine per dag. Soms wordt door dermatologen een nog hogere dosering gebruikt. Dit kan nog aangevuld worden met 10000 of 20000 mg vitamine C per dag. Dit wordt alleen ondersteund door orthomoleculaire artsen en het helpt enorm. Het komt van wijlen Dr. Klennner. Van vitamine C krijg je geen nierstenen en samen de loratadine is de jeuk bijna weg.
  Groeten Klaas

  Beantwoorden

 27. Door op

  mijn hele lichaam zat vol met netelroos, ik stond menig nacht met een hete föhn op de plekken te blazen dat het wat verdraaglijker was.
  van de dermatoloog prednison gekregen en allergie tabletten, hielp echter niet afdoende.de desloratidine hielp niet en werd vervangen door levocetrizine 2 x per dag en mag tot vier keer opgehoogd worden, maar ik gebruik niet meer dan 2 x per dag omdat ik er best moe van word.
  ben zelf met middeltjes gaan experimenteren, mij hielp het om na het douchen me af te spoelen met verdunde molkonsan.
  daarnaast ben ik de Schüschler zouten gaan uitproberen, met name de nr. 5 de kalium pfosforicum en de nr. 8 de natrium chloratum.
  dit moet je langere tijd innemen een beetje mee experimenteren maar het helpt wel van binnen uit!Er zijn natuurtherapeuten die je daar bij kunnen helpen maar je kan het ook heel goed zelf uit zoeken en bij een drogisterij of natuurwinkel verkopen ze de zouten duidelijk met de nummers erop die nog geen tien euro kosten .
  iedereen heel veel sterkte met deze vervelende kwaal!

  Beantwoorden

 28. Door Erika op

  Mijn man had ook over zijn hele lichaam en gezicht netelroos. Sinds hij geen varkensvlees meer eet heeft hij incidenteel last van netelroos. HELPT ECHT!! Eet geen varkensvlees!!

  Beantwoorden

 29. Door Corien op

  Hallo,

  Mijn dochter (15) heeft sinds 2 maand enorme last van netelroos. Ik heb haar net weer helemaal ingesmeerd met hormoonachtige zalf van de huisarts. Afgelopen week heeft ze een prednisonkuur gehad en dit hielp niet. Een vriendin van mijn moeder heeft ook al jaren lang last van netelroos en zij adviseerde mij temoe lawak. als zij last krijgt slikt ze die en dan gaat het vrij snel weer weg. Wij hebben ze al een week in huis maar wilde ze niet samen gebruiken met de prednison omdat je dan niet weet wat wel if niet werkt. Morgen begint ze er mee en ik hoop bij god dat dit werkt want bij tijds wordt ze stapel gek van de jeuk. Ik laat het weten of het voor haar werkt. Je kunt het bij de drogist bestellen maar ook gewoon op internet.
  Sterkte voor de rest die hiermee kamt.

  Beantwoorden

 30. Door Stefan op

  Ik zit nu al een paar maand te sukkelen met urticaria, al bij verschillende dokters geweest. Al verschillende antihistamine producten geprobeerd, maar geen succes. Nu sinds vrijdag met xolair bezig, 1x 300mg/ml per maand. Krijg er een heel benauwd gevoel van, druk op de borst en vaak duizelig.
  Heb met m’n dokter gesproken maar zij zegt dat het geen bijwerking van xolair kan zijn. Ik lees online welbdat het een bijwerking is. Weet niet als ik hiermee wil verder gaan. Kan me iemand raad of tips geven?
  Sterkte aan iedereen met urticaria

  Beantwoorden

 31. Door Kelly op

  Nu dat ik al jullie reacties ziet kan t bijna niet anders dat ik ook netelroos hebt.
  Ik ga een afspraak maken bij de huisarts. Ik word er knettergek van.

  Zodra ik uit bed stapt begint de ellende van jeuk.
  Elke dag begint de jeuk op een andere plek en keer op m’n gezicht andere keer op m’n voeten.
  Maar de jeuk verspreid zich over m’n lichaam. Zodra de ene plek over is. Begint het andere. Vaak gespreid over de dag.
  Soms in 1x jeuk over mijn hele lichaam. Van ellende weet ik dan niet meer wat ik moet doen, waar ik moet krabben. Ik raak lichtelijk in paniek. Het is beter niet te krabben maar je kan het amper tegenhouden.

  Het zijn dikke gezwollen bulten en strepen.
  Ik heb het nu 3 a 4 maanden.
  Het heeft invloed op de dagelijkse dingen. Je word continu beïnvloed door de jeuk en je MOET krabben.
  Na het krabben gloeid mijn huid ontzettend.

  Ik hoop dat mijn huisarts iets voor mij heeft.

  Beantwoorden

 32. Door FRED op

  sinds 3 dagen last van Netelroos, eerste keer in in mijn leven , zit momenteel in een heel stressvolle periode , overdag gaat het wel en is er niets te zien. In de avond krijg ik bezoek van ‘Roosje Netel’

  roodheid bulten , net of ik in de brandnetels heb zitten rollenbollen! ;( vandaag cetrizine ingenomen en smeren met fenistil en de jeuk is weg.
  Hoe lang aankijken alvorens naar HA gaan?

  grt
  Fred

  Beantwoorden

 33. Door op

  Helaas heb ik al bijna jaar last van vreselijk jeukende bulten ,bultjes , maar het ergste is de jeuk , Huisarts, dermatoloog, nu in Radboud Nijmegen, Prednison , hielp goed maar kreeg hele hoge bloeddruk , Alle soorten creme,s en zalfjes en licht therapie Maar helaas alles jeukt en ik krab alles stuk , Bloedonderzoek , testen en foto’s . maar zit onder de bulten en plekken , Eet nooit vlees wel veel fruit , daarmeegestopt , laat veel maar niets helpt , ook ziekenhuis niet !!! Wie weet raad om mijn leven weer dragelijker te maken?

  Beantwoorden

 34. Door op

  Tiny Figee, ik ben benieuwd als je die celzouten nog steeds gebruikt en in hoeverre je al dan niet nog last hebt van de netelroos. Helpen de celzouten of moet je er nog steeds wat anders bij gebruiken?

  Beantwoorden

 35. Door Carla op

  Hier vandaag voor t eerst vreselijk last van netelroos. Werd vanavond gek van de jeuk over hele lichaam. Effe wat info opgezocht via Internet. Toen gaan koelen en ingesmeerd met mentholpoeder. Nu is t dragelijk. Denk dat ik morgen maar effe langs apotheek ga voor anti allergie tabletten. Of is huisarts noodzakelijk?

  Beantwoorden

 36. Door CHris op

  Ik heb al meer dan 15 jaar netelroos. Zomermanden minder dan de koudere maanden. Veel geprobeerd niet veel heeft geholpen. Noch ziekenhuis noch letten op wat je eet. Een jonge huisarts gaf me desloratadine 5 mg. Dat hielp. Maar nu is 1 tabl per dag niet genoeg want na 6 uur komt het weer in hevigheid los. /moet ik nu meer tabl. nemen of een met een hogere dosis? Ik heb het over mijn hele lichaam van kop tot teen dus.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to top ▴